Sparlåga



Hej fina ni! Ja det regnar ju åtminstone inte. Jag förutspådde dåligt väder men så farligt är det faktiskt inte. Kors i taket! Dock får vi se om den där promenaden blir av idag trots allt. Min mor har jobbat natt och skulle höra av sig när hon vaknat. Alltså kanske det blir lite för tajt med tid innan jobb för min del. Men den som lever får se... Går ju alltid att skjuta på't tills morgondagen. (Jamen se där, nu titta faktiskt solen fram också!)

Annars då? Ja inte mycket. Maten står på spisen och jag är redan iordning gjord för arbete. Känner att livet går på sparlåga förtillfället. Alla längtar efter våren. Vi är många som blommar ut i solskenet. Jag är definitivt en i den skaran.


Vart är den där miljonvinsten?
Så att man kan börja bygga på den där lyxvillan menar jag



Det är inte sannolikt att en sån här dröm slår in, men visst kan man hämta lite inspo från dessa bilder ändå. Gillar sovrummet skarpt. Men å andra sidan, det är ju utsikten som gör allt! Tänk att bo såhär!! Här har ni den där förbaskade solnedången i havet, som gör att jag mår så otroligt bra!





Utkast: Feb. 28, 2012



Hmm... har suttit med sidan uppe flera minuter nu och stirrat ut genom fönstret. Ibland flyger raderna iväg av sig självt och vissa dagar, som idag, vet man inte riktigt vart man ska börja.

Jag längtar så oerhört efter vår och framför allt sommar! Jag behöver det nu. Jag behöver SOL, värme, grönt gräs, bara fötter, solkysst hud, klippor, salta stänk, vin i solnedgången. Sånt som formar ny energi helt enkelt. Sånt som får igång mej som människa. What makes me alive. Ibland vet jag inte varför man bor här. Eller jo, det vet jag ju. Med familj och vänner omkring sig finns det inte på kartan att flytta. Men tänk alla dom som bor i underbara Californien till exempel. Fast efentligen ligger väl inte problemet där heller. Sverige ÄR härligt med sina 4 årstider. Problemet är snarare att årstiderna fuckat ur. Det är ingen ordning på något längre. Om ändå juni, juli, augusti kunde vara riktigt varma och sköna! Fyllda utav sol heeela dagarna. Tycker mest det är regnigt, grått och mulet större delen av året.

Fast idag är det fint väder. Det borde göra mej glad. Jag hoppas att det är fint väder imorgon också. Då har jag nämligen en promenad inplanerad med mamma och vovve. Kommer säkerligen regna (eller varför inte snöa?) bara för det ;) Nu är det hur som helst dags för mej att göra lite nytta i hemmet innan jobb.







Lördagskvällen!


(tidsinställt pga jobb)


I lördags hade vi som sagt kiropraktorn och hans nya dejt hemma på besök. Det blev en super trevlig afton och jag hoppas vi snart kan göra om detta :)

M tyckte vi skulle laga mat ihop (läs: R skulle laga maten) så han köpte med sig två st fulla ICA-kassar och sa i princip: "Här, gör vad du vill med det" ;) Det visade sig bli en liten utmaning, jag vet inte om M är så bra på det här med handling... Men självklart fixade min finis ihop en riktigt lyckad 3-rätters och vi hamnade alla 4 i matkoma resten av kvällen. Desserten bestod bland annat utav chokladfyllda päron med Dooley's-glass till. Hur gott som helst!! Tyvärr glömmer jag oftast att ta kort under själva "akten" medans jag är bra på att ta kort före och efter, så att säga. Hahaha!


Jag älskar värmeljus! ;)





Måndag hela veckan?



Sjutton, det känns så iaf! Jag funkar inte så bra ihop med måndagar alltså. En underbar helg är slut och det är jättelångt till fredag. Hmm. Livet i ett nötskal. Dessutom snöar det nu. Go figure...

Men jag håller mej sysselsatt ändå. Springer upp och ner från tvättstugan. Duschar, lagar mat, leker med katterna, gör mej iordning för arbete. Jag ska snart iväg faktiskt. Börjar lite tidigare denna veckan eftersom vi ska lära oss nya saker. Det ska bli roligt, spännande och lite nervöst också ;) Men det går säkert jätte bra för oss! Hihi!








this is what I'm made of



Dessa dagar lever jag. Jag hoppas att energin jag samlat på mej idag räcker för hela veckan. Som vanlogt tycker jag att helgen går alldeles för fort! Jag fattar oftast ingenting. Försöker ta vara på tiden så mycket det bara går. But still...

Vi startade dagen med mysfrukost i soffan och favorittidningarna. Sedan mötte vi upp fina T&J och gick en härlig promenad runt Lidan i den underbara vårsolen! Fortsatte in på ett utav stadens cafén och kalasade på semla. Väl hemma igen kände vi oss tvungna att plocka ner grangirlangen som suttit runt terassen... oops, inte en dag försent ;) Men den har inte lyst på en månad, (vi är inte helt kocko liksom). Kl 14.00 tog vi bilen ut till Fillan och hälsade på min mormor och morfar. Dom har skaffat sig 2 små liv, Bobo och Pysen. Bobo är något utav det sötaste jag träffat. Ett riktigt litet yrväder! Pysen var lite lugnare och ville mest vara ifred, eftersom Bobo attackerade hela tiden ;)










Looking good so far


Vilken underbar söndag!! Vi har varit ute på en härlig promenad med vännerna T&J. Stannade till vid ett fik och njöt av en semla också! Nu är vi hemma en snabbis och myser med våra ullhjärtan, ska strax iväg till min mormor och morfar. Vi hörs senare!


Dop och gäster på ingång



Hej mina kära! Ganska nyligen hemkommen från tvillingdop! Trevligt med lite bebismys :) Hihi! Vi hade köpt tavlor från underbaraste Formeli igen. Jag älskar dessa och kommer själv vilja ha till våra framtida ungar ;)

Om en halvtimma får vi besök utav kiropraktorn och hans nya dejt. Ska bli roligt! Men pga detta är jag en aningens stressad. Vem sa att man skulle ta det lugnt på helgen?! Jag önskar er en trevlig lördagskväll, vi hörs imorgon!


Hittade världens finaste presentpapper inne på Gallerix!
Jag älskar att slå in paket :)









Delfiner!



Ni vet ju att vi skulle simma med delfiner i Thailand. Ja, tyvärr så hann aldrig Oasis Sea World öppna efter sin renovering under tiden vi var där. Så.Sjukt.Besviken.Är.Jag! Usch vad ledsen jag blev över detta! Jag såg fram emot det så innerligt!

Pga detta har nya planer inför framtiden smidits :) När jag fyller 25 i höst kommer jag nämligen ENBART önska mej pengar eller presentkort (från liveit) som ska gå till Kolmårdens upplevelse Närkontakt Delfin! Detta är något jag velat göra vädligt länge men det är många tusenlappar det handlar om. Alltså, perfekt födelsedagspresent. Så kom ihåg det allihop i min närhet nu, att jag bara önskar mej detta ;) Hihi!

Sen har min kära livskamrat lovat att våran bröllopsresa ska gå till the United States! Och då, smart som jag är, har jag researchat lite och kommit fram till att vi ska besöka Sea World Discovery Cove! Där får man verkligen uppleva delfinerna och göra massa skoj med dom! Åh, finns underbara bilder på nätet! Längtar verkligen tills dessa drömmar blir verklighet!♥ För det vet jag att dom kommer att bli!













Happy day!!



Ljuvliga lediga fredag! Iheartyou. Min fina syster har varit här och hängt med mej. Vi fikade, tjötade skit och gick en promenad i solen. Underbart! Sen kom äntligen min andra finis hem. Hade med sig semlor dessutom! Mums! Jag har i smyg tjurat hela veckan eftersom jag inte fick någon på fettisdagen. Men det är glömt nu ;) Hihi! Och ikväll ska vi äta stans godaste revben, IGEN! Hahaha! Sjukt gott ska det bli! Känner för att se en riktigt bra rulle, några förslag? Vi har självklart fredagsfikat också (2 gånger för mej idag!) och nu ölar han i duschen ;) Är det fredag så äre. Jag ska hälla upp en sjukt välförtjänt glas vin. Det enda som inte är okej med den här dagen är att Vampire Diaries gått i ide och återkommer i Mars tydligen. WTF?! My oasis was totally violeted this morning :(



Pandor är förmodligen något utav det sötaste jag vet! Vet inte varför, but apperently I have a thing för svart/vita djur :) Kolla bara sista bilden! Åh, gosa med pandor finns def med på min måste-göras-i-livet-lista! Om jag överlever vithajarna förstås ;)









"anything else is always something better"





(tidsinställt pga jobb)


Påväg mot en orörd ö. Ja, här visste vi inte vad som skulle vänta oss. Det är något visst med att resa. Kan ni egentligen förstå hur stor vår värld är? Denna planeten vi bor på? För jag kan det inte. Här sitter jag, i min lägenhet, i min lilla stad i lilla Sverige. Och så finns det elefanter & lejon som lever på savannen i Afrika. Människor som surfar på vågorna i Australien. Miljoners gula taxibilar som stressar runt i USA... ja ni fattar. Det finns så mycket att se! Jag får nästan lite panik. Allt styrs utav pengar. Det enda jag vill är att uppleva planeten vi bor på. Hur mycket kommer vi att hinna se med egna ögon?







Hej Torsdag!



Jomen veckan tar ju slut faktiskt. Även om det inte känns så på måndagar. Då äre en evighet tills man ser fredagens ljus ;) Ikväll jobbar jag alltså mitt sista pass innan helg, jag är LEDIG imorn! Då kommer min syster hit och hälsar på. Vi har planerat att sitta här hemma och fika lääänge♥ Mys!

Har inte ägnat dagen åt så mycket nyttigt än. Ibland när man vaknar så bara vet man att det enda man vill göra idag är att ligga i soffan och kika på bra serier. Vilka lycka att man faktiskt kan göra det också ;) Ja, tills jobbet kallar förstås. Idag får bilen stå, ett sånt här underbart väder måste tas vara på! Egentligen skulle jag självklart kunna gå varje dag, oavsett väder... men min söta sambo vill inte att jag ska gå/cykla ensam hem när det är mörkt ute♥ Älskar honom för det.


Tidigare idag:




Nu: slänger jag upp håret i en hög svans
och förbereder mej för avfärd mot jobbet. See you later sweeties!









längtan



Pga dåligt väder är bloggen inställd idag. Typ.


Vinterdepression? Nej det skulle inte vara rättvist att kalla de det. Men nu kan jag erkänna att sommaren känns långt borta. Regn och blask. Ja snön är iaf borta. Men är det här så mycket bättre? Det vet jag inte.



Jag återkommer imorn.
Nu: dags för jobb.






Workisch!



Time 4 work hunis! Hoppas ni njuter utav eran tisdagskväll hemma i soffan  När jag kommer hem ikväll, nån gång efter 21.00, ska jag också mysa! Jag och R brukar sätta oss i soffan, dricka te och äta lite goda mackor. Perfekt avrundning på dagen. Vi kommer med all säkerhet kika på antingen Solsidan eller Scrubs :)

Det absolut bästa OCH värsta med mitt nya jobb är att vi saknar varandra så himla mycket! Det är alltid bra att sakna varandra. Det håller kärleken vid liv♥ Man uppskattar varandra så mycket mer. Fast självklart tycker jag att mina förmiddagar numera är lite jobbigare än vad dom var förut när jag alltid hade en mysig eftermiddag och kväll att se fram emot. Men den som väntar på något gott... It's all worth it när man öppnar dörren in till lägenheten och möts av världens goaste kram, följt av många många pussar♥ :)
 







Frukostfika!



Denna dagen startade jag med en frukostfika! Söta M kom förbi och vi satt och kaffetjöta i hela 3 timmar. Tiden bara svischar förbi när man har trevligt, som ni vet :) På något konstigt sätt befinner vi oss alltid i samma situation i livet. Trots en viss ålderskillnad och att en av oss har barn. Vi har gått igenom i stort sett samma saker jobbmässigt och därför är det väldigt skönt att prata av sig med någon som verklgien förstår ;) Vi får hoppas att vi fortsätter följa varandra även när det börjar gå bra... hihi!

Om en timma ska jag till arbetet. Börjar lite tidigare idag pga möte. Sen kör vi fastighetsmässor för hela slanten resten av kvällen. Jag får lov att säga att jag redan kommit in det hela väldigt bra. Ser fram emot att lära mej fler nya saker och anta nya uppgifter.


Drömresemålet?






The journey is the destination



Hej och goddag alla fina där ute! Världen är konstigt. I fredags var det superväder. Hela helgen har det varit grått och tråkigt. Nu, idag... superväder igen. Solen lyser iaf. Och det ser jag som super. Varför slår det dåliga vädret aldrig fel? Konstigt.

Något annat som är konstigt är att saker och ting aldrig blir som man tänkt sig. Det blir dom verkligen inte. Ibland blir det bättre och ibland sämre. Men på något sätt vet man att allting alltid ordnar sig tillslut. Jag är avundsjuk på alla ni som redan listat ut vad ni "vill bli" i livet. Det är ingen lätt uppgift. Och nu när man själv är påväg mot 25 känns det läge to figure this out... Fast å andra sidan, man har ju hela livet på sig att testa nya saker och det är väl det som är meningen innan man tillsist kan besluta sig för något? Äh, jag vet inte. Nu svamlar jag. Måndag kan vi kalla det. Det enda jag vet är att jag inte trivs med konstiga saker just nu.


Bara för att man ibland behöver påminnas:



The important thing is not to be bitter over life's disappointments.
Learn to let go of the past, and recognize that every day won't be sunny.

And when you find yourself lost in the darkness of despair,
remember, it's only in the black of night that you can see the stars,
and those stars will lead you back home.

So don't be afraid to make mistakes, to stumble and fall.
'Cause most of the time, the greatest rewards come from doing
the things that scare you the most.

Maybe you'll get everything you wish for.
Maybe you'll get more than you ever could have imagined.

Who knows where life will take you?
The road is long, and in the end, the journey is the destination.






TULPANER


(tidsinställt inlägg
eftersom vi är på kalas)



Måste dela med mej utav dessa underbara tulpaner som jag fann igår på ICA. Roffade genast åt mej en bukett! Denna plommonlila färg har jag inte sett förut och dom passar perfekt in i vardagsrummet! Jag hoppas dom står sig länge! Annars får jag snart köpa 10 till... ;)








Söndag.


Punkt på det.

Gårkvällen var jättemysig. Lilla L är så söt :) Tyvärr var ju mellon rena skiten. Att Björn Ranelid gick direkt till final måste vara ett dåligt skämt. För inte fan kan det vara sant iaf. Tycker det är rent av tragiskt och dessutom respektlöst mot dom andra artisterna, som även om dom var dåliga iaf SJÖNG!

Denna dagen började grå men nu har faktiskt solen kommit fram. Tyvärr hinner vi inte njuta utav den för vi ska på kalas om nån timma. Jag som plötsligt blev väldigt sugen på en långpromenad! När vi kommer hem igen lär vi bara slappa i soffan och njuta utav kvällen och varandra. Imorgon har vi ju en ny vecka att ta tag i och därmed jobb. Hoppas ni har en fin söndag mina vänner! Vi hörs!










Have a nice evening!


(tidsinställt inlägg
eftersom jag faktiskt inte sitter och bloggar när vi har gäster ;)


Nu drar Mellon strax igång. Hoppas ni har en finfin kväll och njuter utav livet. För det gör jag  Lite vin, lite popcorn, lite chips, lite värmejus, lite trevligt sällskap... ja lite lördag helt enkelt. Vi hörs imorgon bunnies!









Weekend



Hej fina ni!  Hur var det här då? Själv har jag fart runt som en ökenråtta i lägenheten och städat. Nu ser det någorlunda ut. Ett tag. Tippar jag på. Måste säga att det var upplyftande att vakna till grått och mulet väder idag. Eftersom det var så fint igår menar jag... Pfft. Alltså, okej om det myssnöar lite men regn och allmänna dumma grejer går bort! Varför kan inte solen lysa flera dagar i rad? Strider det mot lagen eller?!

Okej. Slut på gnäll. Köpte en fin sak på stan som gjorde mej glad och på gott humör. Om ni är snälla så kan jag visa en bild imorn. (Sanningen är den att jag inte hunnit ta ett kort än och nu känns det för mörkt.) När vi kom hem mysfikade vi på frallor och skagenröror! Lördagslyxen vi brukar unna oss. Och ja, resten vet ni ju. Nu ska vi snart äta lite räkor och senare lagom till mellon kommer C&K och lilla L hit på besök. Då röjer vi räkskalen och dykar fram chipsen istället. Jag är väldigt skeptisk till Molly Sandén. Skulle bara säga det.

 
Earlier today.







TGIF and all of that



Gokväll käresta!

Vill önska er en trevlig fredagkväll! Själva ska vi frossa i revben strax! Mmmmm! Hemköp här i vår stad har dom absolut godaste revbenen i hela världen!! Det både lovar jag och står för! Amen. Till det kör vi sallad, fetaost, brieost och kex. Åh det vattnas i min lilla mun redan nu! Ikväll äre även final i På Spåret! Kommer bli ett grymt program med dom 2 bästa paren! Det spelar ingen roll vem som vinner. Skön känsla. Dessutom ska vi toppa kvällen med drinkar. Jag kan behöva jobba på mina skills lite ;)

Okej, vi säger så.






Att freestyla i korgen när man handlar



Jösses. Nu vet jag varför jag älskar att ha med mej min man när vi handlar. Tror jag gav upp ungefär 15 gånger på vägen hem. Jag hade typ 4 saker på listan men fick nästan krypa hem med kassarna. Varför handlar man alltid mer än man tänkt? Jag vet inte. Du vet inte. Ingen vet. Men så är det. Nu har jag kramp i armen men känseln i fingrarna borde ju komma tillbaka snart. Hoppas jag. Fy fan. 


Den osminkade sanningen. Men det är ju fredag och ledig för ffs ;)
Ps. Gillar min nya foto-app väldigt mycket.








Utkast: Feb. 17, 2012



Än så länge:

08.00 - Klockan ringer
08.01 - Gnuggar ögonen och inser att jag fått ett sms från min fikadejt, som tyvärr
blivit sjuk. Dessa influensatider på dagis...
08.04 - Väljer att skita i allt vad alarm heter på lediga dagar och somnar om.
09.46 - Vaknar utvilad men orkar inte gå upp. Tackar gud för iPhone medans jag kollar
twitter och läser favvo-bloggarna i sängen. Gosar med katterna♥
10.05 - Tänker till: "fredag, ledig, sovmorgon och solen lyser!" Gå upp!
10.14 - Ringde samtal
10.27 - Kom på mej själv med att stå i andra tankar när jag fyllde kaffebryggaren...
Nu blir jag tvungen att dricka kaffe hela dan.
10.35 - Fixar frukost
10.55 - Myser i soffan framför nya Vampire Diaries-avsnittet med både frukosten och
allt kaffe! Fredag♥







FishSpa!


(tidsinställt
eftersom jag jobbar)


Hej på er! När vi var på Koh Chang testade vi det som alla pratar om nu, nämligen fiskspa! Det var minst sagt en märklig känsla! Hahaha! Dom första 5 min satt vi bara och skratta rakt ut!

Det första vi fick göra var att tvätta fötter och ben så att alla rester utav ev hudlotion och sånt försvann. Och för att man ska vara renlig of course. Sen fick vi sätta oss och hålla fötterna ovanför karet, för att sedan sakta sänka ner fötterna i vattnet. Känslan när fiskarna börjar nibbla på huden går inte att beskriva. Det kittlas något fruktansvärt! Speciellt precis i mitten under foten liksom. Vi satt ca 15 min. Det kändes som en evighet! Sen torkade dom oss och vi fick själva smörja med lotion om vi ville. Huden kändes verkligen len och mjuk! Fiskarna gjorde ett bra jobb ;)












Off to work!



Nu sticker jag till jobbet! Ha ett riktigt fin kväll alla beautifuls!
Har tidsinställt åt er, men hörs "på riktigt" imorn. Hugs n' Kisses!♥









No matter what no matter where, it's always home if love is there



Yay! Första dan på nya jobbet gick väldigt bra :) Nu jobbar jag i eftermiddag/kväll också och sen tar jag långledigt över helgen. Det ska bli riktigt skönt! Bara jag, mitt hjärta och våra missar♥ Massa mys! Imorgon har jag en fika inplanerad vid 11.00 och dessutom är det ju Vampire-Friday för min del, så ikväll när jag lägger mej kommer jag faktiskt längta efter att gå upp ;) Hahaha, det händer inte ofta. Men jag älskar att sitta länge i soffan medans jag dricker kaffe och käkar frukost samtidigt som man kikar på en bra serie. LYX!

Funderar på om jag har något mer att säga? Tror inte det. Snökaos ute. LÄGG AV!! Glöm det jag sa igår, vadå hejda sig? Jag vill ha vår NU!! Håller förresten på att laga mat. Det blir ju jätte konstigt med middagsrutinerna nu. Tråkigt att äta själv. Men desto mysigare när jag kommer hem på kvällen och min älskling dukat fram kaffe och smörgås♥ Bästa stunden på hela dagen, säger jag. Det blir bra såhär. Ett tag.








På våran privata brygga vid havet


(tidsinställt
eftersom jag jobbar)



Här kommer lite mer Thailand. Jag har varit dålig på att lägga upp dom sista bilderna. Men bättre sent än aldrig! Vid våran pool hade vi även en egen brygga vid havet. Detta är absolut det bästa minnet jag har från Koh Chang och eftersom jag är en känslomänniska börjar jag nästan lipa nu när jag tänker tillbaka på vilket fasligt gott liv vi levde där vid havet ;) Hahaha, det är sant. Alla har vi en plats på jorden där vi mår som allra bäst och alla bekymmer flyger iväg. Man är unbreakable.

Mitt är tveklöst en solnegång vid havet. Att ligga här på bryggan med solen som glittar i havet och värmer din hud, samtidigt som du lyssnar på musik... det är oslagbart. Jag kan inte förklara bättre än att jag mådde så jävla bra!! Det spelar ingen roll om jag är i Thailand eller i Hunnebostrand. Det är fortfarande samma sol. And that is very cool ;)











moment of truth



Såhär är det mina vänner. Jag har fått ett nytt jobb! Det är en deltidstjänst, mån-tors mellan 16-21. Jag kommer att sitta på kontor och jobba med events och marknadsföring. Om man ska förklara snabbt ;) Min första dag är idag! Så det pirrar lite i magen just nu ;) Men jag är säker på att det kommer gå bra!

För att förtydliga lite saker. Jag är ganska privat fast ändå inte. Jag bjuder på det mesta eftersom det här är min blogg. Men jag skulle aldrig bladdra ut allt om mitt liv på nätet. Men det jag kan och vill säga är att jag/vi har hoppat av tåget som var påväg mot eget företagande. Vi har gjort det frivilligt. Tyvärr tänker jag fortfarande inte säga vad det hela handlade om. Man vet ju aldrig... kanske en dag ;) Vi kom fram till det här beslutet efter mycket ångest, tvivel och framför allt prat om framtidsplaner. Att fortsätta på banan så att säga hade inneburit mycket mer än vad vi någonsin kunde trott från början. Vi hade behövt vara på flera ställen samtidigt för att få det att gå ihop och dessutom skulle R självklart ha kvar sitt nuvarande jobb och i stort sett "bara" ge mej en hjälpande hand. Ingen människa kan arbeta så mycket och samtidigt ha ett fungerande liv. Detta hade inneburit att vi fått skjuta upp allt som vi längatr så otroligt mycket efter i livet just nu. Man kan säga att vi valde kärleken♥

Det var mycket pengar med i bilden. Väldigt mycket, och jag ska förklara en sak för er. Även om man tror på sin idé till 110% och är villig att jobba arslet av sig, så finns det alltid en risk att det går åt helvete. För att tala klarspråk. Då sitter man lite i skiten sen i flera år framöver! Så vi får se vad som händer. Har man kommit såhär långt som vi gjort med sitt företag så känns det som en kniv i hjärtat att behöva avbryta allt. Men vi är två driftiga människor som vet vad vi vill. Någon dag är jag säker på att vi kommer ha nåt eget. Vad det nu kan bli. 






Det här året ligger fokus på att må bra och få ordning på livet igen. Jag har haft det ganska tufft det senaste med oschyssta arbetsplatser och känner verkligen inte för att ägna mer tid åt oro i magen. Än så länge tycker jag att 2012 håller vad det lovat. Våran resa till Thailand var en perfekt start på året och jag ser fram emot att fortsätta i samma anda. Dessutom fick vi ett väldigt trevligt samtal under resan. Ser fram emot att få skrika ut nyheterna, men väntar ett tag till. En sak i sänder, som det heter ;) Men det ser ut att bli en fantastisk sommar iaf!








S.N.Ö och dess hatkärlek



Jodå minsann. Det kommer mera. But you've gotta love it at the same time. Det är sjukt mysigt med en snötäckt altan såhär på kvällskvisten. Och det är ju trots allt bara februari än. Vi kanske får hejda oss lite med dom här vårkänslorna som spritter i kroppen? Jag och Soul var ute och trampade lite förut. Men han tyckte det var ganska kallt om tassarna, hihi. För en gång skull orkade jag inte ta fram telefonen. Men det kanske bjuds på flera fototillfällen i veckan.








Valentines day!



Min man är ju bara BÄST!♥ Vi utbytte lite gulligheter här hemma och förutom blommor och choklad hade han löpt en liten rosa stekpanna till mej. Hahaha, det kanske låter konstigt men jag tjatar nämligen alltid om att jag vill kunna steka plättar. Så om inte detta är kärlek, vet jag inte vad ;)

Nu står han vid spisen och jag har fått mej ett glas vin. Vi hoppade över simningen ikväll och fokuserar på fullmys istället. Imorgoneftermiddag är jag nämligen inte hemma. Nu tar nästa äventyr vid...









Alla♥dagsnaglar











14 februari ♥ 2012




Lokala tidningen återupptog förra årets succé med hjärtliga hälsningar. Självklart passade jag på att sända in min kärlek till R♥ Mycket glad blev jag när han tänkte detsamma :)

Update: Jag vet inte riktigt om han syftade på bildens aktivitet eller det framtida hajmötet... ;) Haha! Men jag är glad att han vill att livet tar slut med mej♥ Du och jag förevigt älskling!















Där är jag!


(tidsinställt)


Hahaha! Som ni vet så var det sista gången i onsdags på hundkursen. Tråkigt tycker jag! Den lokala tidningen NLT passade på att ta lite kort och skriva ihop ett repotage. På bilden ser ni hur kursdeltagarens Rhodesian, vid namn Arthur leker hej vilt med en utav deltagarnas Golden, Alice.

Förhoppningsvis får vi ihop en form utav fortsättning på denna kursen. I vilket fall som helst lutar det åt valpkurs för våran del i höst..!! (Kommer mer info om detta längre fram.)








En vecka på hemmaplan



Ikväll är det redan en vecka sedan vi kom hem. Den veckan vet jag inte vart vi gjorde av. Nu är det vecka 7 tror jag. Sportlov. Det enda sportiga jag har gjort är att frosta av frysen. Skönt att det äntligen blev av! En sån där grej man bara drar sig för. Fick lite hjälp av Soul som fann det hela ganska intressant.

I lördagskväll följde vi med T&J hem till V&R som bor i hus. Vi kollade mellon och dippade grönsaker. Dom bor verkligen jätte fint och snacka om att man blir sugen på allvar själv. Vi har ju pratat om det länge och så fort den där drömvinsten bara ramlar in så kan bygget utav lyxvillan sätta igång  Men tills dess så letar vi nu officiellt aktivt efter en bostad med trädgård. Ska försöka få in en annons på blocket snarast. (Ännu en grej som halkar efter trots förstaplatsen på vilja-listan! Konstigt.)








Vårkänslor



Hemma. Stannade hos mina päron på vägen hem och fikade lite i uterummet. Trots den snötäckta gräsmattan kan man allt ana lite vår i luften :) Längtar tills man kan hänga in vinterjackan!

Nu har vi hamnat i soffan och drar verkligen ut på det jobbiga som måste göras - byta vatten i akvariet. Blä. Kommer förövrigt bli ett ordentligt fail på dagens matsedel. Köpte ingredienser till den himmelskt goda orientaliska kasslergrytan förut. Meeeen, ja vi är väl i princip eniga om att det blir kebab snart :P








On the road


Hej finisar! (Min telefon ville skriva dinosaurie... "Hej dinosaurie") Vi har tagit med bilen ut på vägarna idag. Nothing major men en liten trip till grannstaden för att kolla läget.

Älskar att köra/åka bil i solskenet! Dessutom har vi ett fint vinterlandskap utmed vägen och Takidas You Learn strömmar ur högtalarna.

Jag hjärta söndag!


have2have you!



Bläddrade i några Leva&Bo-tidningar imorses som mamma lämnat här hemma medans vi var borta. Förälskade mej direkt i detta porslinet och har nu lagt till det på min have2have-lista. Underbart med färg! Porslinet kommer från IKEA och ska börja säljas nu i februari. Alltså måste vi åka till IKEA snart. Men det passar ju ganska bra eftersom vi både ska hälsa på F&J i Göteborg och T&C i Jönköping snarast!






Jomen just de ja. Jag skrev in en fråga och fick svar :)
Kanske tar en tur till Blomsterlandet imorn...








Utkast: Feb. 11, 2012



Jag fick ingen solskenshistoria. Men vad gör det? Vi har en ljuvlig lördag ändå  Efter uppiggande dusch dukade vi fram helgfrukosten framför Nyhetsmorgon. Efter ett par timmar infann sig lusten efter en frisk promenad bort mot ICA. Och johodå, visst var den frisk minsann. Jädrar vad kallt det är ute!! Kan istiden bege sig tillbaka? Vi är färdiga nu. Burr!!

Eftersom ni känner mej/oss ganska väl nu så behöver jag knappast skriva vad vi gjorde sen inne i värmen?... Fikade såklart! ;) Fatta man ju, haha. Men finns verkligen inget mysigare!♥ Dessutom hade jag självklart med mej senaste nr utav Leva&Bo hem.






just nu:






Och där balanserar vi livet igen.

Den här helgen ska tas vara på! Imorgon hoppas jag på en strålande solskensdag. Hand i hand, promenad genom stan. En sol som glittrar ikapp med snön, (för det är väl snö ute? Jag har inte hunnit reflektera över nåt).





Beachlife











White Sand Beach: Lugn och ro är kodordet för stränderna på Koh Chang. Inte mycket till aktivitet. På gott och ont. Stranden i Patong är hysterisk! Så ett mellanting hade gjort oss gott. Dock kan man inte säga att just denna strand levde upp till sitt namn. Vi trodde att stranden skulle vara mycket längre och bredare med verkligen vit sand. Visst, det var fint men inte överdrivet liksom. (Kanske har Phi Phi förstört allt?) Men vi mådde allt gott med varsin Chang i handen och njöt till fullo utav att bada i det underbara havet! (Mycket bättte än poolvatten for sure!)

Här finns det inte jätte stort utbud utav solstolar, så gäller att vara ute tidigt på dagen. Inte heller fann vi några parasoll, vilket kan vara väldigt jobbigt i den stekande solen. Dock fanns det gott om träd på stranden så ville man ha skugga löste det sig ändå. Vi spenderade mesta tiden på stranden med att antingen bada i havet eller spela ping pong i vågorna vid strandkanten. Både svalkande och roligt :)


Ps. Observera att detta endast är en utav Koh Changs stränder! Vi tror att de andra, som lågt längre bort är finare. Men ju längre bort man kom, desto lugnare blev det och vi hade läst oss till att White sand bjöd på mest aktivitet i övrigt (vad gäller restauranger och civilisation).


Friday at home



Den här fredagen har jag längtat efter!
 Mysfrukost
 Vampire Diaries
 Helgstäda
 Fredagsfika
 Tacos
 På Spåret




Snart kommer mitt hjärta hem med fredagsfikat och då kan myset börja på allvar! Jag älskar att sitta vid köksbordet med min kaffekopp och läsa Klick! på fredagseftermiddan! LoveLoveLove♥ Och att kvällsmyset ska bestå av tacos bestämde vi redan på resan i Thailand (snacka om att sakna "svensk" mat). Är det förresten final i På Spåret eller hur långt har vi kommit? Semi? Dessutom har jag fixat så att vi kommer kunna titta på efterlängtade Breaking Dawn!! Åh längtar! Vi satt som på nålar under hela bion och kommer därför ihåg ungefär hälften ;) Idag ska ögonen alltså vara vakna längre än till nio,tio... hoho, vi får se hur det går.

 



Elephant-trekking!



Tänkte berätta om våran dag med elefanterna på Koh Chang. Jag som älskar djur mer än något annat var lyrisk efter denna upplevelse och ville gärna göra om det igen. Det tyckte R däremot inte... ;) Haha.

Vi bokade elefant-trekking med bad dagen innan vi åkte på äventyret. Det sitter folk utmed gatorna överallt och säljer upplevelser och resor. We just had to pick one. Det kostade oss 800 baht/person, sammanlagt ungefär lite mer än 300 svenska kronor. Dagen då det var dags blev vi upphämtade med tuktuk på hotellet och åkte till the elephant camp. Det kändes så surrialistiskt när vi svängde in på den lilla vägen och möttes av stora elefanter, redo att ta oss med ut på äventyr. Tänk att dom små thaländarna arbetar med detta varje dag. Deras jobb består av att sitta på elefantrygg liksom.

Vi fick gå upp på en plattform först, ta av oss skorna och sen kliva på. Sen bar det iväg. Alltså, man kan tro att det inte är så värst att sitta där, men det var riktigt läskigt i början och vi tittade på varann flera gånger och undrade vad vi gett oss in på ;) Speciellt när vi skulle upp för en stenig backe på en smal stig i djungeln. Jag har fått en helt ny syn på elefanter kan jag lova! Dom må se stora och klumpiga ut men jösses vilka smidiga djur! Och duktiga. Och snälla!! Ja, underbara!

När vi kommit ur djungeln igen begav vi oss mot vattnet. På väg till floden passerade vi ett litet samhälle där flera män byggde ett hus. Behöver jag säga hur det kändes? Nä jag tror inte det. Och dessutom var elefanten tvungen att gå ner för en jätte liten, brant stentrappa. Det kändes verkligen inte bra. På flera vis. Men när vi äntligen kom fram till själva badandet så var lyckan total :) Åh vad mysigt det var! Elefanten dök med oss på ryggen och överraskade oss rejält. Haha, precis innan hade jag lugnat R (som tyckte vattnet var lite äckligt) och sagt att jag inte trodde vi behövde hoppa av elefanten om vi inte ville... Hmm. Hade inte så mycket val där kan jag säga ;) Men det var verkligen jätte roligt!








När man besöker ett annat land med andra värderingar och annan levnadsstandard än oss så funderar man mycket på rätt och fel. Det är omöjligt att svara på vad elefanterna egentligen tycker om detta. Men det jag kan säga, från min synvinkel och sett med egna ögon så känns det iaf som att elefanterna blir väl omhändertagna. Dom såg inte ut att fara illa eller må dåligt på något sätt. Jag vet inte hur det är på andra ställen i Thailand men här på Koh Chang så försöker dom bevara elefanterna från utrotning genom dessa camp's. Och givetvis kostar det pengar. Pengar som vi turister betalar för att uppleva detta.






wish for tomorrow



Hej hörrni! Jag ogillar att visa min svaga sida och döljer kanske oftare hur jag mår än jag borde. Men nu är det dags att inse att den här resan slitit på mej, och kapitulera. Jag misstänkte redan där och då på Pekings flygplats att jag skulle få sviter utav kylan. Och mycket riktigt, sedan hemkomst har jag kännt mej ovanligt hängig, haft ont i huvudet och tillomed lite småfebrig? Därför tänker jag spendera resten av dagen i soffan framför tjejiga high school-filmer och äta semlor. Min sambo är dessutom på jobb i Göteborg. Men tro inte att jag tillät mej själv att sova ut imorses. Jag startade dagen i motionspåret och under förmiddagen satt jag i frisörstolen. Golvet måste dammsugas och disken stör mej... men det kan banne mej vänta tills imorn!







The pool











Här kommer några härliga bilder tagna vid våran underbara pool på hotellet. Vi har aldrig varit med om maken till finare utsikt vid en pool. Helt fantastiskt! Speciellt i eftermiddagssolen. Vi har njutit kan jag lova. Mycket♥





Time to put this life together




Hej hopp! Idag startade jag dagen tidigt och gillade det! :) Sjukt, jag vet. Men efter frukost och lite fix så befann jag mej vips på jobbrek. Känns bra. Kan komma något positivt ur det här som ligger precis rätt i tiden för mej och vad som komma skall... hihi.

Var och handlade lite på Hjertbergs efter. Kom hem och bestämde träff med mor och vovve. Gick en runda i Råda och frös bland annat näsan av mej. Usch och burr! Men skönt. Har saknat våra promenader. Kl 16 ska jag hämta älskis på jobbet, och handla igen. (Knäppt, men det är så vi funkar. Dessutom är det så mycket roligare att handla ihop.) Och gissa vad? Ikväll är det sista gången på hundkursen! Hur fort går inte tid och rum?  








Världens bästa mamma♥









Att komma hem till en nystädad bostad. Hitta krispiga tulpaner på köksbordet. Se att dom på-väg-att-dö-blommorna i sovrumsfönstret är utbytta mot nya och att det står 2 nyplanterade gröna växter i fina vita krukor (som jag ska hitta plats åt nu) på diskbänken... Ja, om inte det är att ha världens bästa mamma så heter fan inte kungen Carl-Gustaf heller.






Nytt på hyllan








Om det finns något bra med att flyga så är vi väl eniga om Taxfree'n? Spanade in Absolut's nya retroflaska och slog till. Sen fick jag lust på päron också och tänkte what the hell. Jag är barnsligt förtjust i just Absolut Vodka's Limited Edition-flaskor och samlar dom som jag kommer åt. Fattas några stycken och hoppas kunna hitta dom på livets väg. Ska man vara helt ärligt är kryssningsfartygen det bästa stället att leta på. Brukar ha bra utbud och alltid de senaste flaskorna.

Dom här småttingarna brevid köpte vi i Thailand och ska bli en Tack-för-att-ni-tog-hand-om-missarna-present till mina föräldrar. Ska ge mej ut på jakt imorn efter en korg att lägga dom i tillsammans med lite nötter (även dessa köpta i Thai), drinkpinnar + sugrör, paraplyn, frukt, jucie och annat smått & gott för den perfekta hemma-baren! Min bartenderkarriär har nämligen fått fart på deras törst efter drinkar ;) Men det ÄR verkligen mycket roligare att fixa och trixa ihop en exotisk drink hemma än att bara sitta med vinglaset i handen varje lördag... (vilket jag iofs själv gjort det senaste halvåret... haha, skärpning!)




Att komma hem




Lyckan var total igårkväll när vi äntligen kom innanför våran egna dörr vid elva-snåret. Sängen har aldrig varit så skön! Vi lämnade vårt hotell i söndags fm (Thailändsk tid, då var klockan bara 05.30 hemma hos er) och sedan åkte vi först färja från Koh Chang tillbaka till fastlandet (Trat). Efter detta åkte vi buss i ca 5-6 timmar till Bangkok. Väl framme där var klockan ungefär åtta, halv nio och vårt flyg till Peking gick 01.05, (blev dock nästan 1 timma försenat). I Peking var det morgon när vi landade. Vårt flyg till Stockholm hade avgångstid 13.55... alltså ännu mer väntan. Vi fördrev tiden ganska bra med frukost, tidningsläsade, tedrickande, taxfree-shopping och att bara sitta och titta i tomma intet ;) Dessutom var det helt sjukt KALLT på flygplatsen. Fy farao. Lätt att hålla sig för skratt i sånna situationer ;) Men vi klarade oss igenom det med och det var en underbar känsla att kliva på flyget hem till Sverige! Resan tog 8-9 timmar. Nu är jag trött på att flyga. Som tur är flyger man ju stora och rätt så bekväma plan på dessa sträckor, så det går väl an. Den sista biten hem följdes av tåg, buss och privat taxi hem till lägenheten ;) Thank you Thailand, för den här gången♥





Jag har tusen bilder att visa er. Ska försöka få lite rätsida på alla kort i telefon och kamera. Kommer upp i omgångar för er som är intresserade. Bland att från våran elefant-trip och när vi blev fiskmat :P Jag ska även berätta om själva Koh Chang i ett inlägg.





Tillbaka till verkligheten




God förmiddag allihopa! Här sitter lilla jag i soffan som om ingenting har hänt. Haha. Konstigt hur fort man kommer tillbaka till det normala igen ;) Men det är otroligt skönt! Gick upp ganska tidigt och sprang iväg till ICA för att handla frukost. Träffade på fina vännen M utanför och passade på att tjöta lite skit. När jag kom hem igen lyxade jag till det med nybakta frallor, kaffe och det jag missat utav VD. En tisdag som denna kräver en ordentlig start ;) Har ganska mycket att ta igen efter Thailand. Listan ska börja betas av nu.











Sista kvällen på Koh Chang


Hello Darlings! Nu är vi innebär vår sista kväll här på ön. Imorgon börjar hemresan men landar innanför bår egen dörr gör vu inte förrän sent på måndagskväll! Usch och fy! ;) Hatar långa resor...

Ska dock bli skönt att komma hem till Sverige! Saknar mycket med vårt land :P Bland annat bara en sån bekvämlighet som sin egen toalett. Slippa lägga papper på toasitsen och ta handsprit efter typ allt man gjort. Haha. *rädd för att bli magsjuk igen*

Vi ska alldeles strax ut och äta något gott. Sen ska vi shoppa lite och även stoppa ner fötterna bland Garra rufa-fiskarna :) Hihi! Tror det blir knivigt med wi-fi under resans gång men uppdaterar om inte annat på tåget till Lidköping. Vi hörs när vi hörs helt enkelt! Take Care sweeties!


Ps. Har riktigt roliga nyheter! Men dom håller jag för mej själv lite till ;) Visst sa vi att 2012 ska bli ett grymt år?! *blink blink*


Hej Sverige!


Hur mår ni kära vänner? Här lever vi det ljuva livet och sen sist vi pratades vid har vi bland annat hunnit med 2 massage, shoppat fina grejer, spelat ping pong på stranden och badat i hav och pool!

Den första massagen var dock ren pain!! Shit, kändes som man betalade för smärta :P Modern thai tydligen och det knådades som jag vet inte vad! Jag har ju redan problem med mina axlar och höll fan på att lipa där ett tag... Men idag provade vi aroma massage istället och det var betydligt behagligare! :)

Det är fruktansvärt varmt här! Både dag och natt. Tyvärr kan det vara lite molnigt emellanåt och ibland kommer det riktiga skurar med ösregn!! Dock så går det ju över fort och ingen skada skedd. Luften blir friskare efter regn.

Nu ska vi gå upp på rummet och krypa till kojs. Det ska bli väldigt skönt! Tar på krafterna att inte göra nåt ;)

Hej svejs från Thailand!