Wi-Fi + iPhone + bilder = big fail!


God morgon mina trogna anhängare! Sitter utomhus och käkar frukost just nu. Idag är planen att bara hänga vid strand och pool. Riktig avslappning :)

Tänkte bara säga att wi-fi finns och funkar rätt bra. Förutom när det kommer till bloggapp och iPhone i samma mening... Aaaaaah blir så trött! Satt både igår och nu och försökte ladda upp foton men det går bara inte. Så nu ger jag upp. Jag tänker ändå inte ägna min semester till sånt tjafs ;) Ni som vill kan följa min twitter!

Have a great day!
Puss och kram!


Elefanter och poolhäng!


Hej fina ni! Hoppas ni hare bra hemma i Svedala? :) Idag har vi ridit elefant! Lite läskigt faktiskt när det både gick upp och ner i djungeln... Men lön för mödan fick vi i vattnet när vi badade med den söta pellefanten :)

(Kommer bilder och mer text om detta hemma!)

Idag har det tyvärr varit lite mulet men vi har legat vid poolen ändå. Tillslut sprack det dock upp och vi fick många fina kort på våran underbara poolview! Finns verkligen inget bättre än eftermiddagssol. Vare sig du är i Thailand eller någon annanstans ;)

Något som är väldigt tråkigt är att vi fortfarande inte har några nyheter om delfinerna i Chantaburi! Usch det grämer mig så! Men det finns inte så mycket att göra åt saken.

Nej hörrni, nu ska vu ta en öl på rummet innan det är dags att inta en restaurang! Vi hörs! Take Care!



Utsikt från frukost




Hej från THAILAND!


Hej finisar!
Här kommer en snabbis update från Koh Chang! Internet är inte jätte bra men hittade ett gratis wifi här nu under frukosten!

Klockan är 09.37 här och efter många om och men kom vi tillslut över till ön vi är på nu. Blev en längre resa än vi trott. Har inte hunnit utforska ön än men det ska vi göra idag! Bland annat ner till stranden idag, boka elefantäventyr och se oss omkring!

Take Care sweeties!


Hej från ARLANDA


Hej gullisar! Nu sitter vi äntligen med varsin öl i handen på Arlanda och väntar på boarding. Planet lyfter 18.25. Ni får tänka på mej lite då. Börjar bli pirrig :) Ska bli skönt att entra stranden på Koh Chang när vi kommit ända fram. Flygningen till Peking tar ca 8-9 timmar. Sedan vidare mot Bangkok i ytterligare 3-4 tim. Vi sover en natt där för att sedan ta buss och färja över till ön! Vi hörs hörrni! Take Care bunnies!




Memories #2













Memories


(tidsinställt)


God morgon bloggen! Nu sitter jag på tåget mot Stockholm.
Pluggar in lite musik i öronen och drömmer mej bort.

Här kommer lite kärlek från våran första gemensamma resa till Thailand♥ Känns weird att vi snart är påväg dit igen. När vi bokade var det evigheter kvar! Har längtat efter den här dagen. Nu ska det njutas till fullo. Hoppas att alla aktiviteter på listan blir av. Lite osäkert tyvärr med delfinerna :( Det renoveras nämligen och vi vet inte om dom öppnat än trots att dom skulle göra det vid årsskiftet. Vi kan bara hoppas helt enkelt :)













Say goodnight and go



Gokväll raringar! Fy skruttan vad skönt det ska bli att krypa ner under täcket och stänga ögonen. Höll på att somna där i passagerar-säten ut till Bruksklubben. Men å andra sidan har jag ju grejat heeela dagen lång. Stannade på donkish på vägen hem :) Så nu är jag mätt och belåten. Det enda som fattas är min sambo♥ Men katterna får hålla mej vaken i natt.

Imorgon äre upp och hoppa tidigt som gäller. Ska åka buss till Skövde först och sedan ta tåget till el Stockholmo. Väl där möter jag upp både Älskling och min brutta M.Palmgren! Dessutom ska jag/vi få träffa hennes boytoy för första gången :) Funsis! Vi har en lunch in mind. Sen flygbuss ut till Arlanda. Jag uppdaterar er så mycket jag kan och har även tidsinställt lite. Take Care sweeties!



 







Dagen innan avresa!



Idag sysslar jag med det mesta. Har iaf betat av det mesta på listan ovan. Kom precis hem efter promenaden. Har betalat räkningar och nu ska jag kasta mej i duschen. Sen ska jag räser-städa på diskbänken i köket. Varför äre så förbannat lätt att samla saker på hög där?! Jag hatar egentligen oordning och fattar inte hur detta kan hända. Snedstreck ignore. Typ. Ikväll åker jag på hundkurs och när jag kommer hem ska jag tidsinställa lite inlägg till er, så att det inte gapar tomt här tills uppdateringarna från värmen kommer....

Kan även tillägga en sak på listan - TVÄTTA!!







Svensk Sommar




.... när den är som bäst









Den må vara gammal...



..... men åh vad vi har det gott i sängen på kvällarna :)
Har verkligen saknat att kunna kika på TV i sovrummet.









"There will be toiletpaper everywhere"



Hej bloggen! Idag fick jag ett ryck och rev ut allt som fanns i skafferiet. Sen ställde jag tillbaka det igen. Ja, fast på ett mer snyggt och städat vis förstås. Kom underfund med att jag är rätt så bra på att samla saker. Därför ska jag gå ut och slänga både en och två kassar nu med det ena och det andra som jag innerst inne vet att vi aldrig kommer använda. Bra Emelie. På vägen ska jag till ICA och köpa potatis.

Nästa mission för dagen blir den där sabla resväskan... Lika bra att bara tag i det. Kommer man väl igång så. Det ska faktiskt bli roligt att äntligen kunna riva fram lite klänningar och snygga shorts! Åååh vad jag längtar efter solen!


Min mamma är en hamster.
Så kanske kommer mitt samlande därifrån? ;)







with love



Hej beautifuls!♥ Det är konstigt, men idag gör det mej faktiskt ingenting att det är måndag. Hör verkligen till ovanligheterna. Men just denna veckan har jag så mycket att göra inför Thailand så det är bara happyface all over :)

Efter morgonens dusch plockade mamma upp mej och så tog vi en promenix i den soliga snön (som, jo faktiskt, ligger kvar). Sen gjorde jag lite ärenden på stan och om en timma ska jag hämta R. Vi ska hälsa på C&K&L uppe i Stenhammar. (Note to myself: kom ihåg att köpa lampa till bilen först!) Efteråt ska vi beta av en "köpa inför Thailand"-lista. Och väl hemma ska pojkvännen packa sin resväska. Han åker ju en dag tidigare till Stockholm än mej, möten. Jag föredrar dock att sista-minuten-packa. Trots att jag har all tid i världen... Det är väl den där panikstressen som lockar. Att sitta på bussen och hyperventilera för att man inte hittar passen som man innerst VET att man lagt ner både två och tre gånger i väskan, men ändå kanske glömt på byrån i all hast? ;) Jaaa, det är sannerligen lugn och ro att åka på semester.








Hej Söndag!



Jösses vad dålig jag blivit på bloggish under helg. Hälsosamt iofs för mej. Tråkigt för er. Men ska försöka bättra mej. Har precis kommit in efter en liten promenix. Iskallt ute! Burr! Den här gången ligger snön kvar iaf. Vet dock inte om vi vill ha den? Idag har vi blivit bjudna på jättegod middag hos svärisarna. Mysigt och trevligt. Tog vägen förbi Fillan innan vi åkte hem och hämtade min gamla tv. Åh känns så gött att äntligen kunna ligga i sängen och kika film igen!! :) Men innan vi kryper ner för dagen ska det ätas kycklingsallad (hemmagjord of course) och spelas Wii!


Laddade hem en grym app igår.
Jag är en sucker för alla appar som har med foto att göra :)







När man saknar att ha hund i sängen



Gokväll darlingos! Jag sitter i soffan och pustar som en gammal tant. Men idag började dagen tidigt. Dessutom sov jag knappt nåt i natt. Finns ingen direkt förklaring. Insomnia. Lämnade boet redan innan åtta för att bege oss ut mot Fyrunga och städa ur syrrans gamla hus. Nu har dom flyttat till stor fin gård :) På vägen hem fick vi med oss en Malm-byrå. Hämtade den i Axvall. Finally liksom.

Ikväll kan jag lova på heder och samvete att det inte blir många knop gjorda. Skumbad nu. Sen lite räkor, lite vin, lite film, lite Wii... lite lördag helt enkelt.


Saknar att ha en vovvis i sängen♥
I smyg alltså... eftersom hundar inte får vara i sängen egentligen ;)








Thank God it's friday- kind of feeling



FREDAG! Är det inte underbart? Redan igårkväll när jag la mej visste jag att denna dagen skulle bli sådär nu-äre-äntligen-helg-mysig! Vaknade inte tid, kom upp ganska sent... men fixade ihop en god frukost och fyllde upp en stor tekopp. Satte mej tillrätta i soffan och njöt utav det senaste avsnittet av Vampire Diaries. LYX! Sen strosade jag runt i hemmets trygga vrå tillsammans med mina underbaringar. Ärligt, djur måste väl vara det bästa som finns?♥ Utan deras sällskap skulle jag vara lost.

När tiden var inne så traskade jag fram på stan för att möta R. Något tråkig och ful, om jag får säga det själv. Osminkad, lite trött, håret under mössa och så jävligt blek som pricken över i.et (tur att vi ska till solen snart!). Men lyckligtvis slog min önskan om att inte stöta på nån kändis in. Puh. Ja, bortsett från mamma och pappa inne på Hemköp. Men det räknas ju inte. Och sånna dar ska vi väl alla ha? Right. För mitt egna bästa ska jag dock hoppa in i duschen nu. Imorgon ska vi upp tidigt och hjälpa syrran + man med städning utav gammalt boende och slänga skräp på tippen. Vi hörs amigos!


Längtar efter något mer behagligt där ute...







Thailands Tiger Temple



På tal om att kolla upp ställen innan man går rakt i turistfällan... Något som vi absolut strukit från våran lista är Tiger Temple utanför Bangkok. När vi först hörde talas om detta Tigertempel så hittade vi bara "bra" information om det. Munkar har tagit till sig skadade tigrar och lever nu tillsammans med dom i sina kloster och grottor. De tigrar som får komma ut bland allmänheten är flaskmatade från bebis-stadie, hette det.

Sen började vi forska mer i detta underliga beteende. Hur kan dessa tigrar tillåta oss människor att sitta på dom och rycka i dom från morgon till kväll? Återigen har vi läst mycket på forum för att få fram riktig fakta från människor som varit där och sett med egna ögon. Alltför många uppger att det verkar som att tigrarna är drogade på något sätt. Att dom sitter fastkedjade, personal i templet rycker dom i svansarna och knuffar dom hit och dit. Turisterna står på kö för att få sitta ned vid tigrarna och ta ett kort med deras huvud i knät. Vid varje video jag sett på just detta, ligger tigern helt orörlig och reagerar inte ens när munken flyttar runt den för att turisten ska kunna få en bra bild... HELT SJUKT!!!

På filmklippen nedan ser man klart och tydligt att tigrarna inte är nöjda med situationen. Usch!! Hur kan folk verkligen åka hit och stödja detta vansinne?! Tusentals varje dag!! Det är helt sjukt. Finns många videos på youtube som visar den riktiga sanningen. Jag mår illa att vi ens tänkte tanken på att åka dit. Men det är lätt att tro på den "fina sidan" som gärna visas upp utav munkarna. Kanske var tanken god från början? Men det finns inga tvivel om att det utvecklats till något helt annat...







Flera filmklipp som ger en tankeställare:

http://www.youtube.com/watch?v=dw6pOFu7Dj8
http://www.youtube.com/watch?v=XELJ9_Fy0ag&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=5G0GhDwMrFw&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=tCg0Lpwbt3w
http://www.youtube.com/watch?v=oEZhHo-ESXE&feature=relmfu







Simma med delfiner




Fick en fråga häromdan från
Zarah-Lou ang vårt besök på Oasis Sea World i Thailand.
Tänkte passa på att svara på den, eftersom ni kanske är fler som undrar?






Än så länge finns det bara 1 ställe i Thailand där man kan simma med delfiner (som inte är vilda) och det heter Oasis Sea World. Självklart har vi kollat upp stället, både hemsidor + forum, och lyckligtvis har vi inte hittat något negativt. Det finns 2 sorters delfiner här, rosa flasknosdelfin och irrawaddy blue. Vet tyvärr inte vad irrawaddyn heter på svenska men den ser mer ut som en liten val än en delfin. Har inte den spetsiga nosen.

"Poolen" som delfinerna bor i kan uppfattas som skitig men det är den absolut inte. Anledningen till detta är att vattnet ska vara så lik delfinernas naturliga miljö som möjligt. Vattnet skyddar även den känsliga huden på dom rosa delfinerna mot UV-ljus. Personalen verkar verkligen bry sig om sina djur och sätter deras hälsa först! Det finns många regler som ska följas innan man får hoppa i vattnet. Till exempel ryker mina långa naglar eftersom dessa kan skada delfinernas hud.

Vi ser vädligt mycket fram emot detta och hoppas vi är lika glada efter besöket. Det enda man kan göra när det gäller djur i fångenskap, är att kolla upp så mycket som möjligt innan avresa. Sen finns det inga garantier för vad du verkligen upplever men jag tar seriöst på vad andra människor som varit där skriver på t.ex forum.









Purple Livingroom



Go'dag kära ni!  Älskar att starta dagen med en frisk promenad i spåret tillsammans med mamma och vovve. Vardagslyx. Handlade lite nödvändiga saker på vägen hem (solkräm, kattsand, toalettartiklar...) Nu ska jag ge mej på badrummet och sen dammsuga varenda litet golv. Ikväll får vi besök utav R's jobbarkompis C. Det ska ätas gott och drickas lite vin. Vardagslyx #2.

Avslutade gårdagen med hundkurs. Inte så många gånger kvar nu, vilket är tråkigt. Dessutom missar jag ett tillfälle när vi är i Thailand. Men det är okej. Jo faktiskt ;) Enza fick följa med igår igen och komma ut på våra såkallade "hundmöten". Hon sköter sig exemplariskt men är ju så OTROLIGT glad hela tiden! Hahaha. Det är ju positivt såklart men man måste kanske inte hälsa på allt och alla i tid och otid. Liksom.


Har börjat inreda efter lila toner nu i vardagsrummet. Försökte ta lite heta bilder men ibland funkar ju iPhone-kameran lika bra som... och dessutom ska Soul ALLTID vara med på bild!! Får aldrig vara ifred för han ;)











Paradise




Note to myself: Vi åker till Thailand nästa vecka!

Shit, vart tog tiden vägen mellan bokad resa och actually RESA?! Det har vart så mycket annat i huvudet det sista så jag tror jag någonstans på vägen glömt bort att vi faktiskt ska flyga till Bangkok om typ en vecka, (26 januari). Men gud ska veta att jag är redo. Jag är SÅ sjukt redo för semester. Bara jag och mitt ♥. Vita heta stränder. Kristallblått hav. Elefanter. Delfiner. Exotiska drinkar. God mat. SOL!! Och massa bad. Mycket välbehövligt för både kropp och själ. Kanske kommer vi tillbaka som 2 helt nya människor? ;)

Tanken på Thailand får mej att fullständigt ignorera det gråa, blöta och tråkiga utanför fönstret. Far åt helvete, du vidriga, totalt hemska vinter 2011/2012!! För nu ska vi till paradiset!



Bilder från Koh Chang:
källa:
www.google.com
sökord: koh chang













Simning på schemat!



Hej hörrni! Sitter i soffan efter en sen lunch... oops. Slog på tv.n och insåg att OC precis började på kanal 5. Den serien är och kommer säkert lång tid framöver vara tidernas bästa ungdomsserie! Spelar ingen roll hur många gånger man sett avsnitten.

Om en liten stund ska jag hämta upp R efter jobbet. Då ska vi äntligen åka och simma igen!! Har saknat detta, även om känslan när man sticker i foten i bassängen är VIDRIG! Ja vidrig är den. Men sen när man kommit igång och slutat huttra av det kalla vattnet så är det ganska behagligt ändå. Och belöningen kommer efteråt i form av:

1. en mysig stund i varmvattensbassängen
2. lång varm (då menar jag verkligen asvarm!) dusch
3. och något extra gottigt att äta när man kommer hem.



foto: www.google.com








Pyreneer i fokus



BAKGRUND/ÄNDAMÅL

Rasen har funnits i Pyrenéerna sedan urminnes tider. Den var känd under medeltiden och användes som vakthund på slotten. Rasen omnämns av Gaston Phoebus på 1300-talet. Den var en uppskattad sällskapshund redan på 1600-talet och förekom vid hovet hos Ludvig XIV. Den första detaljerade beskrivningen av rasen finns i en bok från 1897 av greve de Bylandt. Tio år senare startade de första rasklubbarna. På initiativ av Bernard Sénac-Lagrange registrerade klubben Réunion des Amateurs de Chiens Pyrénées den officiella standarden hos franska kennelklubben 1923. Den nuvarande standarden är fortfarande mycket lik den som utarbetades 1923, det är mest förtydliganden som man har tillfört.



HELHETSINTRYCK

"Pyrren" skall vara stor, imponerande och kraftigt byggd, men inte utan en viss elegans. Rasen har använts till att självständigt skydda hjordar mot rovdjur och urvalet har grundat sig på egenskaper för vakt och försvar liksom på hur bunden hunden är vid sin hjord. Detta har främst resulterat i en kraftig och vig hund som också är godmodig och tillgiven dem den vaktar. Denna vakthund tenderar att uppträda självständigt och initiativrikt vilket kräver en viss fasthet från ägarens sida.


För att vara en storvuxen ras förekommer höftledsfel och andra ärftliga defekter förhållandevis lite, men som valpköpare bör man alltid förvissa sig om att det är sunda och friska hundar som använts i avel.


information hämtad från:
http://www.pyreneer.se/



Om vi inte redan träffat en ras som nålat sig fast i våra hjärtan, hade definitivt Pyrren legat i topp och kanske till och med vunnit. Det är en underbart godmodig ras med fina egenskaper. Som en stor vit nalle! Alla barn, inte minst jag, som kollade på tecknade serien "Belle" har nog förälskat sig i denna mysiga vovve :)


 




Måndagar, ni vet...




Hej hopp! Haha, konstigt att jag lät så pigg och glad nu va? ;) Det är ju trots allt måndag... Jag har inte hunnit med så mycket idag än: dusch, telefonkö, frukost, telefonkö, handlat present till mamma och så lite mer telefonkö.

1. Jag fattar verkligen inte hur svårt det ska vara att ha kompetent bra personal som svarar när man ringer till Telia?! "Men jag vill inte ha Telia Smart Start för helevete!!" Åååååh!

2. Skönt att äntligen tagit tag i "iPhone-problemet" inför Thailands-resan. Nu ska vi slippa en faktura på x antal tusen efter hemkomsten...

3. Hatar när man äntligen tagit tag i telefonen för att ringa det där jobbiga samtalet och personen i fråga inte svarar! Hmm, *skjuter på det lite...*


I eftermiddag ska vi åka ut till Fillan en sväng och fira mamma som fyller år idag! Det gör även svågern, så ett varmt grattis till er båda! Tvivlar på att det händer något mer resten av kvällen. Men det är precis så vi vill ha det. Något gott på bordet, Scrubs i dvd.n, täcket i soffan och tända ljus. Love it!♥







Cupcakes!





Här är mina 2 underbart söta smä cupcakes som jag hittade på Chilli!
Älskar dom! Vet ni förresten att jag tittat på dessa tusen gånger inne på EM?

Känns som det var ödet att jag sprang på dessa sötingar idag eftersom dom för övrigt bara kostade 39 kronor styck... först. Sen var det nämligen HALVA PRISET också! Haha, 19,50 :-/st. Helt sjukt billigt! Överlycklig♥ Nu ska dom fyllas med något fiffigt och sedan placeras på köksbänken och förgylla mina dar.







Så mycket helg



Hej mina lollipops! Förlåt för mitt dåliga skrivande. Ibland har men helt enkelt mycket helg. Och njuter utav det♥ Igår började jag dagen med hundkurs i Götene tillsammans med mamma. Dubbelpass, så kom inte hem förrän efter fem på eftermiddagen. Väl hemma sjönk jag ner i ett varmt och gosigt bubbelbad tillsammans med mitt älskade vinglas ;) Under tiden lagade min finis mat till mej! Förrätt: Löjrom och krabbklor med tillbehör + varmrätt: Stekt gös med potatispuré och skirat smör. MUMS!!

Idag tog vi en liten utflykt till Skövde och shoppade loss! Okej, inte direkt... men jag hittade iaf jättefina nya lampor på fot till vardagsrummet på Chilli! Älskar den affären! Och två små söta cupcakes-"burkar". När vi kom hem lyxade vi lite extra med varsin Big Tasty (trots att vi bestämt att vi ska äta köttbullar senare...) och nu är jag såklart apmätt! (Bläää!!) Nu ska vi försöka ta vara på det sista utav söndagen innan det är dags för en ny vecka igen.


Bilder som skulle med inlägget igår. Men ofta bloggappen funkar som den ska... Då hade jag till och med uppdaterat den två minuter tidigare. DÅLIGT!! Iofs känns bilderna helt rätt i tiden nu med ;) Håller på att fylla upp badkaret just nu, hihihi. Man vadå? Man måste väl få passa på att njuta utav lägenhetens privilegier :)












Full rulle med lugnt avslut!


Hej raringar!
Har varit på hundkurs hela dagen! Åkte hemifrån 08.30 och kom hem nån gång efter 17.00... Puh! Men kul äre! :)

Nu ska jag sjunka ner i ett välförtjänt skumbad och sippa på mitt vinglas medans min älskade kock står vid spisen och ska bjussa mej på 2 rätters!

Galet lyckligt lottad tjej!


Att njuta utav livet








Något som vi tar på största allvar i den här familjen ;)
Både jag och R blir alltid så avundsjuka när missarna ligger och snusar i fåtöljen. Ser grymt skönt och mysigt ut! Haha. Katter är fan bäst på livsnjutning! Amen.





Bästa på hela fredan!









Fredag den trettonde



Hejsan svejsan! Äntligen helg! Du är välkommen♥
Jag ska snart iväg till stan en sväng. När både jag och R kommer hem igen ska det fredagsfikas såklart!! Och ikväll har vi bokat bord på restaurang tillsammans med T&J. Looking forward to it!

Dessutom har jag precis käkat brunch i soffan framför senaste Vampire Diaries-avsnittet. Hjärtskärande mellan Elena och Stefan. Men gillar ändå utvecklingen mellan E och Damon... hihi. Den serien är bra. Helt klart.


Vi hörs senare vänner!




Malamute i fokus






BAKGRUND/ÄNDAMÅL

Redan vid upptäckten av Alaska i mitten av 1700-talet berättade ryska valfångare och pälsjägare om det högtstående inuitfolkets (även kallade malamuter) starka draghundar. Alaska annekterades av Ryssland som sålde det till USA år 1876. Upptäckten av guldfyndigheter i slutet på 1800-talet medförde en betydande invandring. Man upptäckte inuiternas effektiva draghundar men det nydanade kapplöpningsintresset medförde att draghundsförare köpte upp alla hundar de kom över och korsade dem med ”allt” för att få fram snabba draghundar. De ”äkta” kraftiga malamutehundarna blev allt färre. I USA startade en aktion för att finna den gamla hundstammen och man fann tillräckligt många hundar för att bevara rasen. År 1935 erkände Amerikanska Kennelklubben rasen under namnet alaskan malamute.


HELHETSINTRYCK

Alaskan malamute skall vara en kraftfull och stabilt byggd hund med djup bröstkorg och kraftig, välmusklad kropp. Rasen skall ”stå högt” på sina tassar vilket bidrar till intrycket av en mycket aktiv hund. Hållning skall vara stolt med högt buret huvud och vaken, intresserad blick. Karaktäristiskt för rasen är teckningarna på huvudet som har formen av en hätta medan ansiktet antingen är helt vitt eller markerat med en strimma och/eller mask Alaskan malamute har framavlats för att arbeta som slädhund i polartrakter och då inte för snabba löp utan för att dra tung last. Eftersom denna funktion är av största betydelse måste rasen bl.a ha kraftig benstomme, starka tassar, djup bröstkorg och kraftfulla skuldror. Rörelserna skall vara stabila, balanserade och oförtröttliga. Rasen skall vara byggd för styrka och uthållighet.

Alaskan malamute skall vara tillgiven och vänlig och är ingen enmanshund. Den skall vara trogen, kamratlig och lekfull när det passar. Som vuxen imponerar den med sin värdighet.


+  Arbetsvillig, kärvänlig och trofast kompis
-  Höfter, armbågar och ögon



ATT LEVA MED MALAMUTE

Det är svårt att säga exakt hur mycket motion en malamute kräver eftersom alla hundar är individer, men 1-2 timmars daglig promenad plus fysisk träning minst tre gånger i veckan får du nog räkna med när hunden är vuxen. Valpen och unghunden behöver mer socialiseringsträning i första hand och sedan sakta bygga upp sin muskulatur. Vuxen är malamuten vid cirka tre års ålder.

Malamuter är envisa och vet vad de vill. De kräver att få tjäna på att samarbeta eftersom de är självständiga. Ofta har de ett stort viltintresse och dessa faktorer i kombination innebär att inte alla malamuter går att ha lösa. Med mycket jobb kan man lyckas med rätt individ, men det finns inga garantier. En del använder sin malamute i jakt på älg och man kan med fördel använda den för viltspårning. Andra använder sin malamute till agility och även några i tävlingslydnad. Så visst är det en hund som man kan använda till många olika saker, men man får inte glömma ursprunget. Malamuten är en stark, seg, uthållig och envis draghund, gjord för långa distanser och tunga slädar.


information hämtad från
http://www.malamuteklubben.dinstudio.se




Alaskan Malamute har legat mej varmt om hjärtat i många år. Extremt vacker hund med en väldig arbetsvillig själ. Energisk och kraftfull. Har funderat många gånger på om detta är rätt ras för oss. Det tror jag säkert den kunde blivit, men en Malamute kräver otroligt mycket av sin ägare. Vi valde en mer lätthanterlig vovve. Om man ser till sinnet och envisheten. Dessutom är våra raser inte helt olika varandra...





2.a torsdagen på 2012



Hej alla fina!
Idag tänkte jag bara titta in och säga att vädret varit hemskt!! Spöregn sen imorses. Hur mycket livsgnista får man då? 12 januari 2012 liksom. Nä fy fan. Skärpning!! På både det ena och det andra. Som tur är kommer snart R hem från jobbet och då får vi försöka hitta på nåt mysigt utav den här dagen. Imorgon äre FREDAG! Då kan man inte vara annat än glad :)


Ps. Hur söt är inte min sambo? När jag kom hem igår från mitt ärende på stan hade han köpt med sig tulpaner och godaste chokladasken♥ Så varm i hjärtat blir man då. Love you!








Newfoundland i fokus



Stor, tung och sund
– Newfoundlandshund




BAKGRUND/ÄNDAMÅL

Newfoundlandshunden sägs härstamma från infödda hundar och en stor svart björnhund som kom med vikingarna till ön Newfoundland någon gång efter 1100-talet. Sedermera kom europeiska fiskare till ön och med en mängd olika hundraser. Dessa hundar blev en del i skapandet av newfoundlandshunden där dock de ursprungliga karaktärsdragen bibehölls. När kolonisationen av öarna började år 1610 var newfoundlandshundens utseende redan etablerat liksom dess karakteristiska arbetssätt.

Det var dess egenskaper som gjorde att rasen kunde motstå det extremt stränga klimatet, där hundarna arbetade ömsom som draghundar för tunga laster och ömsom som livräddare i det hårda vattnet runt ön.


HELHETSINTRYCK

Newfoundlandshunden skall vara massiv med kraftfull kropp, väl musklad med väl koordinerade rörelser. Kroppen skall vara kompakt. Uttrycket förmedlar mildhet och godmodighet.. Rasen skall visa värdighet, glädje och kreativitet och är känd för sin gedigna vänlighet och fridsamhet.



+ Stor, snäll nallebjörn!
-  Höftledsdysplasi (HD), Armbågsledsartros AD, Hudproblem





information hämtad från:
http://snk.info


Finns många hundraser som ligger mej varmt om hjärtat.
Vi har redan bestämt oss, men man kan ju ändå drömma lite om alla andra godingar som finns där ute♥ Både jag och R vill ha en stor hund och Newfoundland verkar vara en riktigt go nallebjörn som alltid finns där i vått och torrt. En vän för livet. Dessutom är dom ju så otroligt fina!!








Relativt lugn onsdag



Hej alla underbara! Onsdag och mitt i veckan. Går mot helg once again.
Förresten, varför måste jag alltid ha rätt?! Nu är snön puts väck. Det var ju roligt att vi fick ha den en dag iaf... Som tur är lyser solen så den här dagen känns relativt okej ändå. Har inte så mycket att bjuda på faktiskt. Ska strax få i mej lite lunch. Senare i em har jag ett ärende. Något roligt ;) Vi hörs helt enkelt!



Psst..! Jag har äntligen lyckats få en ordkidé att blomma om!! Hur coolt är inte det?
Denna skönhet fick jag i somras utav min mormor och när den hade blommat klart bestämde jag mej en gång för alla att ha den kvar och se vad som händer. Jag brukar oftast slänga dom efter ett tag. Jag menar, hur kul äre med två pinnar som sticker upp liksom? Nåja, nu fick jag lön för mödan! :)









Gamla goa tider...




00.57, och jag sitter och läser i arkivet. Lite sommar 2008. Magaluf. Lite sommar 2009. Livet startar på allvar... Knäppt vad fort tiden går. Och vart du än befinner dej i livet, känns det alltid som att "det var bättre då". Hahaha, missförstå mej inte. Ni vet säkert vad jag menar ;) Hittade lite sköna bilder från tiden då jag var nyinflyttad i mitt allra första egna bohag. Kommer alltid minnas den tiden♥ Saknar den lägenheten faktiskt. Trots att uthyrningen visade sig vara SKIIIIT! (Stor varning på Senäte! Tips till er alla...)


Haha, den första bilden är så söt! Jag och hjärtat åt kräftor ofta i början av vårt förhållande. Och då menar jag väääldigt ofta  (Men sååå jäkla gott ju!) Och lilla Ensis sov över hos mej titt som tätt. Kolla hur hon ligger här i bakgrunden och njuter... på sin gosiga pläd med sina leksaker, haha!




Ja, tiden går sannerligen fort. Lätt att bli nostalgisk ju äldre man blir
Där är i tider som dessa då jag faktiskt påminner mej själv om att min blogg är en slags dagbok. Jag skriver för min egna skull. Ett fint sätt att samla bilder och tankar i. Jag har aldrig strävat efter att få en stor skara läsare efter mej... men samtidigt uppskattar jag er fina som trots allt kikar in här varje dag♥ Jag älskar att sitta såhär på kvällskvisten (mitt i natta?) och läsa gamla inlägg och minnas allt fint man gjort hittills i livet. Vet ju att jag har mycket mer fint framför mej... så än är inte resan slut ;)








Tidigare idag♥









Älskar att ta mysiga skogspromenader med Gosan♥ Saknar att ha henne runt mej 24/7. När jag bodde "hemma" hade vi ett speciellt band till varann. Hon var som min söta lillasyster :) Hihi. Älskar henne precis lika mycket nu men det blir ju annorlunda när vi inte delar hem längre. *Behöver jag påminna er om min längtan efter vargen?*

Pratade med min andra gosing i telefon nyss. Han är äntligen påväg hem nu. Har maten i ugnen och håller på att plocka ner alla stjärnor från fönstren. Nu ska skiten ner i förrådet.



Ps. Vet ni vad?!
Nu är bilen KLAAAAR!! Wihooooohoooo!!






Tulpaner



Igår prydde jag bordet med årets första tulpan-bukett! Fick den av mamma♥
Älskar att ha tulpaner i lägenheten. Krispiga, våriga och fräscha! Tyvärr slår dom ju ut så fort. Jag tycker dom är som finast när dom är i "knopp-stadiet". Eller precis på väg att slå ut liksom... Kanske skulle prova att ha pyttelite vatten i vasen, bara på botten. Har ju hört att det är just vattnet som får dom att sticka iväg på längden. Hmm, får nog fråga den forna floristen, syrran ;)










Utkast: Jan. 10, 2012



Igår föll den. Årets första snö. Ni vet, den som skulle kommit 2011. Först blev jag bitter. But hey, vem kan fortsätta sura när man tittar ut genom fönstret och ser detta? Jag älskar snö. Vitt mysigt fluff! Snö är som bomull. Den omfamnar våran värld och gör den mjuk och härlig. Om en liten stund ska jag ut på promenad och njuta ordentligt. För ärligt talat, den skulle kunna vara borta imorgon...






Ps. Verkar som vi haft besök på vår terass.
Måste vara den där svartvita saken... eller den lilla gråvita vi såg igår.
Snön avslöjar er!! ;)









2012-01-09




Hej mina söta anhängare! Nu är jag tillbaka! Var helt enkelt för orkeslös igår för att uppdatera er om Stockholmsresan. Men vi har haft en trivsam helg och vart med om roliga saker. I lördags var jag och syrran på Svansjön i Dansen Hus. Gänget i forna dansgruppen Bounce var med och det var kul att upplev denna show, även om den stundtals var lite konstig ;) Efteråt begav vi oss tillbaka till vårt hotell, Scandic Grand Central. Här bodde även våra guldhjältar! Mini-kronorna :) R stötte på målskytten M Zibanejad vid hissen och tog ett kort ;) Då hade dom precis kommit tillbaka från Kungsträdgården. Senare när jag och syrran skulle åka ner så kom han igen, fast med en till i laget (vet ej namn) och då var dom ombytta och redo för kvällen ;) Så vi delade hiss. Hahah.






Vi var ute och käkade lite på kvällen och tog även några glas på olika ställen innan vi drog oss tillbaka till hotellet och somnade gott i den fluffiga sängen. På söndagsmorgonen njöt vi av en god frukost. Och sedan tog vi tåget hem igen. Mysigt med hotellnätter men alltid lika skönt att komma hem! Köpte med oss mat på vägen och dog i soffan framför Scrubs. Det är synd att helgen går så fort!





Stockholm


Helluu! :) Sitter på tåget till stockholm med min fina sambo, syster och E.

Kommer bli en härlig helg!
Hoppas ni får en trevlig lördag!


waiting for you






Det här året önskar jag mig något av det finaste som finns i våran värld.
Men först skulle vi behöva flytta till gräsmatta och trädgård tycker jag. Dels för vovvens skull och dels för att det blir enklare för vår egen del. Läge att sätta ut den där annonsen kanske? Jag kommer ihåg den där känslan man hade i kroppen på väg hem från Värmland. Lycka. Och vem vet när just våran lilla sötis föds? Även om vi står i kö så är det mycket som ska på sin plats. Det enda jag vet är att det känns jävligt bra!♥






Hejdå julen!






Vaknade till ett underbart väder! Därför kändes promenaden bort mot ICA inte jätte jobbig idag ;) Vi dividerade länge i affären om kvällens middag. Tillslut enades vi om ryggbiff. Med stekt potatis, rödvinsås och kryddsmör. Mums! Längtar redan. Känns som lördag idag. Men tacka fan för att det inte är det. Lång-helg! På tal om lördag. Imorgon åker vi på äventyr med sis och E...

Idag har jag även städat bort julen. Ja, stjärnorna får lysa 1 vecka till. Men saker och gran är nerplockat. Skönt. Nu vill jag bara fylla lägenheten med krispiga tulpaner istället! In med våren!! Om det kommer ett lass med snö nu så vet jag inte vad... Men det får vi förstås förbereda oss på.







WOW!!



Jag är helt till mig i trasorna!! Läste precis på Aftonbladets hemsida att en fiskebåt mött en flock späckhuggare utanför Smögen!! Helt sjukt ju! Men förstår ni eller?! SPÄCKHUGGARE i Sverige!! :D :D :D

Fan vad avis jag är på dom!!
Jag är på väg till Smögen nu...

.... Okej det är jag inte. Men COOLT!! Hoppas dom stannar!


Trettondagsafton




Hejsan mina yrväder! Det var dåligt att jag aldrig återkom igår. Men något ännu dåligare var mitt humör... Jag har bara ett tips till er alla där ute. Lämna aldrig in eran bil på Meca i Lidköping!

. . . . .

Vi kan säga som så att jag precis vart och lämnat bilen i Källby igen hos snälla T som ska byta ytterligare 2 bussningar nu. Dom 2 som gör att hjulinställningen inte kan göras. Och tydligen just dom 2 som dom glömt att skriva med på pappret... Fint det. Eftersom det är just det som vart problemet från början. JÄVLA NÖTTER!! Jag har absolut ingen respekt för dom för fem öre. Dom hittar på nya saker som "måste" göras hela tiden. (Vet andra såhär i efterhand som oxå vart med om detta nämligen.) Stor varning till er alla!!


Nu äre dock dags för lite lunch. Och i eftermiddag ska vi hem till R's syster i Örslösa. R är ledig imorn eftersom det är röd dag! Så himla härligt!! Så ikväll blir det "lill-fredag". Och sen får vi 2 lördagar. Typ. Mycket trevligt som väntar denna helgen! :)



www.google.com








♥ Tidsinställd Kärlek











Today



Lämnade bilen imorses för hjulinställning (finally!). Ska bli så skönt när allt är fixat och klart. Alldeles strax ska jag cykla iväg till Jysk och hoppas kunna lämna tillbaka en sängbotten som vi köpte igår. Behövs inte längre nämligen... Efteråt möter jag upp min kärlek för lunch. Vi ska hem till svärmor och käka. Mums! Kl 13. 00 har jag bokat in en efterlängtad fika med min fina vän Mia! Och senare ska jag kolla upp om jag måste vaccinera mig inför Thailand. Hoppas ni får en trevlig dag! Vi hörs later!





Årskrönika 2011




Varje år skriver jag en årskrönika. En summering av det gångna året. Det är en fin återblick att ha i arkivet och alltid lika kul att läsa igenom inför det stundade nyåret
Det är dock alltid lika svårt att börja. Men så fort dom första raderna är skrivna brukar det flyta på :)


Så här kommer min 2011-årsresumé:

Året började ganska stillsamt. Så som januari alltid brukar va. Det var lite skillnad på vinter då, mot nu. Vi gjorde en fin trip till Lundsbrunns Kurort med min familj och firade mammas 50-årsdag. I februari hoppade jag på en Starta Eget-kurs i Skövde. Jag kände dock aldrig att den kursen riktigt passade mig, men såhär i efterhand var det såklart nyttiga erfarenheter och jag lärde mig att stå på mig och tro på mig själv. Trots att det finns kritiska ögon där ute.

Sen kom mars. Och vi började ana våren! Varvade bröllopsbestyr inför syrrans wedding med fina soliga och varma stunder ute på terassen. Känslan att sitta där ute i vårsolen och njuta är obeskrivlig! Åååh vad jag längtar efter vår och sommar nu! Spädde på det hela med ett härligt besök i Jönköping under tidiga april. Vi hälsade på en utav R's bästa vänner T och hans tjej C. Där satt vi och mös på uteserveringar, åt god mat och gick tipspromenad (!)...
Under aprilmånad började jag även arbeta på Friskis&Svettis. Meningen var under begränsad tid, för att framför allt hjälpa till med byte av datasystem. Dessvärre verkar det finnas ett överskott av dåliga chefer i den här stan, så jag stod mest i receptionen istället och alla vet ju att det inte direkt kryllar av folk på gymmen när vårsolen kikar fram. Men, det var en erfarenhet rikare. Och dessutom en lyx att kunna träna på arbetstid ;)

I maj hände det en del roliga grejer! Först ut var möhippan för min syster! Jag hade planerat en fin dag för henne med saker jag vet att hon gillar. Istället för massa strunt och pinsamheter. Vi spa.ade, spelade bowling och käkade god mat bland annat. Sen kom äntligen min efterlängtade iPhone. Jag är nog den som är mest förvånad över att jag gav vika tillsist... var väldigt anti det hela men nu kan jag bara konstatera att min telefon äger en del av mitt liv ;) Vi målade om utemöbler, grillade, planterade fina blommor och njöt av försommaren. Men majs höjdpunkt var såklart 21 maj! Min systers bröllop! Och jäklar vad kul vi hade! Blir en dag vi sent glömmer. Nu längtar jag mer än nånsin efter ett eget bröllop


Sommaren 2011:

Trots att vädret var ren katastrof nästan hela tiden faktiskt så lyckades vi pricka in en underbar semester på våra favoritställen. Vi mådde gott! Liseberg med syrran och E. Kolmården med T&C. Hunnebo med min familj. Det var galet fantastiskt i Hunnebostrand detta året! Har så många fina minnen därifrån. Älskar den platsen! Tur att jag hittat en kille som oxå har history där ;)

När augusti kom var det dags att kliva in på ett nytt arbete. Dessvärre hade den där känslan i magen rätt. Finns inte så mycket att säga. Men nu är jag trött på alla svin som finns i restaurangbranschen.

"Jag har insett att det enda sättet för att undvika att bli trampad på är att vara elak själv. Okej kanske inte elak men att vara den snälla tjejen som kör den ödmjuka vägen verkar inte funka. Trust me, I know. Dock tänker jag aldrig vika mej för den egoistiska sidan och bli någon jag inte är. Men kanske är det inte så fel att visa once in a while att man faktiskt inte tänker ta vilken skit som helst."

Men det hände mycket roligt under hösten också! :) I september började vi planera våran Thailandsresa! (Åker om bara 3 veckor!!), vi hade kräftskivor, fikade in i det sista ute på terassen, var hundvakt åt Enza och myste till Idol! I oktober fyllde både jag och hjärtat år! Och dessutom gjorde vi den första resan till vargarna... Dock visade det sig att denna inte var något att ha. Mycket tråkigt men vi fann något bättre ändå♥ För i november tog vi bilen till Årjäng istället och i dom värmländska skogarna finns det guld :) November bjöd även på Ladies Night tillsammans med syrran och mamma. Och så döptes lilla söta L!

December öppnade upp bra med Idol i Skandinavium! Och dagen efter blev jag medbjuden på julbord tillsammans med R's jobb. Trevlig helg! Men sen väntade vi mest på något som aldrig kom - SNÖ! I brist på detta gick jag på hundkurs. Och promenerade i motionsspåren. Mycket mys med mor och Bumbi Vi gjorde allt vi kunde för att hitta julstämningen men den infann sig aldrig. Därför känns det konstigt att nu både julafton och nyårsafton är över.


2012 ska bli ett bra år! Jag kommer ihåg när jag satt exakt såhär för 4 år sedan och bestämde att 2008 skulle bli mitt år. Och jävlar vad mycket MITT det blev! Därför ska jag anamma samma känsla som då och se till att dom här orden blir sanna! Det viktigaste är dock inte att ha massa mål att uppnå. Utan bara njuta av livet istället och fokusera på att må bra. Det finns en mening med allt i livet. Det dåliga med 2011 har iaf lärt mig vad jag inte ska satsa på under här året. Livet är fyllt utav möjligheter. Det enda hindret är DU!








Nyårets Naglar






Rotade i arkivet och insåg att det var längesen mina toppar var cerisa! Sprakande färgstarka. Passade ju utmärkt till nyårsnatten! Tvärr är jag jordens klantarsel och tappade den ena rosa burken på golvet precis när jag skulle glittra sista nageln. UTBROTT!! Men det löste sig fint ändå med en vit nyans. Syns faktiskt ingen skillnad nu. Puh!

Lack: Transparent
Dust 1: Cerise
Dust 2: Rosa







Ps. Sitter med årskrönikan, så den kommer!! Håll ut ;)
Måste göra ett avbrott nu och sticka ner i tvättstugan. Sen ska jag möta darling efter jobbet och fika med B&M. Så jag lovar er att krönikan är klar imorn!



Nyårsbilder!













Första dagen på 2012



HEJ 2012!!

Jag tror vi är många som kikar in hos varandra på bloggarna idag och hoppas finna en nyårsresumé... men ingen orkar själva skriva en ;) Lite så är det här iaf. Och jag får be om ursäkt. Men idag tar vi det mest hawaii och ärligt talat, det känns jävligt bra! Vi hade en festlig nyårsafton och det kommer updates senare eller imorgon. Jag tror vi alla är eniga om att det är helt okej.



Myser runt i mina nya älsklingar idag: