Simma med delfiner




Fick en fråga häromdan från
Zarah-Lou ang vårt besök på Oasis Sea World i Thailand.
Tänkte passa på att svara på den, eftersom ni kanske är fler som undrar?






Än så länge finns det bara 1 ställe i Thailand där man kan simma med delfiner (som inte är vilda) och det heter Oasis Sea World. Självklart har vi kollat upp stället, både hemsidor + forum, och lyckligtvis har vi inte hittat något negativt. Det finns 2 sorters delfiner här, rosa flasknosdelfin och irrawaddy blue. Vet tyvärr inte vad irrawaddyn heter på svenska men den ser mer ut som en liten val än en delfin. Har inte den spetsiga nosen.

"Poolen" som delfinerna bor i kan uppfattas som skitig men det är den absolut inte. Anledningen till detta är att vattnet ska vara så lik delfinernas naturliga miljö som möjligt. Vattnet skyddar även den känsliga huden på dom rosa delfinerna mot UV-ljus. Personalen verkar verkligen bry sig om sina djur och sätter deras hälsa först! Det finns många regler som ska följas innan man får hoppa i vattnet. Till exempel ryker mina långa naglar eftersom dessa kan skada delfinernas hud.

Vi ser vädligt mycket fram emot detta och hoppas vi är lika glada efter besöket. Det enda man kan göra när det gäller djur i fångenskap, är att kolla upp så mycket som möjligt innan avresa. Sen finns det inga garantier för vad du verkligen upplever men jag tar seriöst på vad andra människor som varit där skriver på t.ex forum.









Do your thing:

Vänlig fyll i:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (valfritt):

Blogg:

Kommentar:

Trackback
bloglovin