2012-06-30

 
Gokväll kära ni! Idag har jag haft fullt upp med konfirmation. Min kusin var den lyckliga ;) Dock var det den läääängsta jag nånsin vart på. 2 timmar i kyrkan :P Jeez! Sen käkade vi god mat och moussetårta. Trevligt att träffa släkten lite. Händer faktiskt inte jätte ofta.
 
Nu är jag dock hemma igen hos alla mina grabbar♥ R stannade hemma nämligen med Lykke eftersom det blev så lång tid för honom ensam annars. Vi har vart och handlat lite och även svängt förbi R's föräldrar för att lämna en blombukett till svärmor som fyller år! Grattis :)
 
Ikväll ska vi ge oss på att sno ihop en egen pizza. Lätt och gott. Och snart premiär för Sommarkrysset!! It is LÖRDAG allihop! Gokväll!
 
 
 
 

TGIS

 

 

Ja fredag också såklart men just denna fredagen bjuder även på SEMESTER!! R har precis kommit innanför dörren so it's official ;) Hihi! Hoppas verkligen vädret är med oss nu. Man kan väl säga att det är hyffsad kontrast idag mot igår iaf tyvärr.

 

Om en halvtimma ska jag iväg till frisören! Åh ska bli så skönt att äntligen få fräscha upp håret igen. Var en evighet sen! Alltid lite extra lyxigt att få sjunka ner i stolen och bli lite ompysslad för en gång skull :) Känns inte som jag gör annat än pysslar om andra hela tiden...

 

Och senare ikväll blir det givetvis massa mys och firande av semesterns start!

 

 


Fuck allt strul!!

 
Jag är lycklig ändå
Words can't bring me down.
 
 
 
 

Fucking great!

 
Eeh... HEJ!  Vi kan väl börja med att säga att jag inte behövde fortsätta hata världen. Inte pga vädret iaf... Kors i taket så har det faktiskt varit fint (mer eller mindre) sedan sist och just i detta sitter jag med bikini och hettar över på terassen. Men jag klagar verkligen inte! Love sooooool!!
 
Tyvärr kände jag inte för att blogga efter tisdagens besök hos veterinären. Och inte igår heller. Så ja, vi behöver alla en paus ibland. För att göra historien kort så är jag riktigt arg, ledsen och besviken på Veterinärhuset i Lidköping, där Håkan Ekesbo huserar. Jag har varit hos honom förut med både Moschino och flera ggr med Enza och vart jätte nöjd med honom. Nu skulle Lykke ha sin andra vaccination och jag kände direkt i rummet efter det framgått att jag har en Am. Wolfdog att Håkan inte alls var som han brukar. Kall och otrevlig. Kikade som hastigast på Lykke, tog i honom hårt och han höll t.o.m. på att ramla ner från bordet! Sen frågade han mej bara om jag har kännedom om föräldrarna och vilket foder vi ger. Stormar ut ur rummet utan att säga nåt... jo precis i öppningen hasplar han ur sig att lungor och hjärta lät bra. Sen dröjer det ett tag, han kommer in och säger såhär "jaghar pratat med min kollega och hon håller med mej, vi tror inte att det är någon skillnad på dessa hundar från andra och det jag ser är att han ser uppdriven ut". Han syftade på benen men jag fick inget riktigt svar på vad uppdriven är. Men såhär är det, en Am. Wolfdog har väldigt kraftiga framben och framför allt handlovarna. Detta hade jag sagt till honom innan och ÄNDÅ kan han med att säga rakt i ansiktet på mej att han inte tror som sagt att dessa hundar är annorlunda. Jag blir naturligtvis helt chockad och sur och frågar ganska tyket hur många wolfdogs han träffat förut, varpå han svarar ingen. Han vet INGENTING om denna rasen. Han skickar med mej ett jävla valpfoder från Hill's, jag betalar och går där ifrån så fort jag kan. Behöver jag ens tala om min magkänsla? Aldrig hade jag trott att jag skulle bli bemött på detta viset hos en veterinär!! Jag grät hela vägen hem och känd emej så jäkla förnedrad. Jag vet för fan vad för sorts hund jag köpt och jag litar jävligt mycket mer på min uppfödare än en arrogant veterinär som aldrig nånsin träffat en Am. Wolfdog innan. USCH! Usch, usch, usch!!!!! Har aldrig blivit så illa behandlad vad gälland emina djur. Och sättet han behandlade Lykke på... BLÄÄÄÄ alltså. Jag kommer fan aldrig gå dit igen.
 
Ja nu blev det en ganska lång historia iaf...
 
Mer roligt? Ja varför inte, Enza är lite dålig just nu. Hon har kräkningar och blodblandad diarré. Stackars gumman!♥ Mamma har givetvis pratat med Djursjukhuset i Skara och dom lugnade oss alla. Däemot har dom många hundar nu inlagda för just kräkningar och diarré och dom vet inte vad det är... hmm, känns ju skumt :S
 
Och så till sist, var och besiktade bilen idag. Inga fel på den inte... förutom att det är nya regler vad gällande elfel osv så nu blev våran bil underkänd pga den JÄÄÄÄÄÄÄÄVLA airbag-lampan som lyser!!!!!! Alltså, jag smäller av på allt strul nuförtiden! Alltid är det nåt!! KUUUUUUUUUUL!
 
 
 
Jaja, vad är väl en bal på slottet? Det är ju fint väder iaf.
Vi hörs. Snart, jag lovar. Inga mer pauser nu ;)
 
 
 
 
 
 
 

Being busy with this...

 
 
Nej förlåt, Sverige. Hatar Sverige. Hatar klimatförändringar. Hatar vad vi människor gör med jorden... eller vad fan ska man skylla på då? Det VAR verkligen bättre förr. Herre jösses, tänk tillbaka på skolåren, och då menar jag dom riktigt unga (lågstadiet), då hade vi 9 veckors sommarlov och det var tamejfan sommar också. Leka i gräset barfota, åka ut med båten, gå till stranden och bada, köpa glass i solskenet...
 
På riktigt så pallar jag inte mer regn nu. Inte mer gråa dagar, mulna moln och allmän tristess bara. Ska det vara såhär nästa vecka när våran semester börjar?! Ska det?!! För det går jag fan inte med på! L.E.S.S är jag. That's all.
 
 
 
Hej då.
 
 
 
Vi hörs.
 
 
 
 
 

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah!!!

 
Jag skriker rakt ut på det här..!!
Nu är det NOG!
 
 
 
 

Vargen och schäfern

 
 
Igår var vi som sagt i Fillan. Perfekt att åka dit och låta vovvarna busa av sig tillsammans. Som ni vet vid detta laget är dom väldigt bra polare ;) Dock skulle Enza leka extra mycket mamma igår... haha hon är rolig. Gick och små morrade så fort Lykke kom och fjäska :P Oerfarna människor skulle säkert rätta den vuxna hunden, men man måste komma ihåg att det är en viktig uppfostran, de har ju ett språk sins emellan som vi människor inte förstår.
 
Lykke lär sig livet som allra bäst utav andra vuxna hundar. Förutsatt att dessa är stabila såklart ;) En aggressiv vovve som ger sig på en liten valp helt oprovocerat ska givetvis inte få härja fritt. Det gäller att man kan läsa av sin egen hund och kliva in i situationen när det behövs. Som igår till exempel när Enza glupska i sig sitt grisöra på två röda och sen trodde att hon kunde ta Lykkes med ;) Hmm, det är inte okej såklart och då fick hon en tillrättvisa av matte och husse. Däremot markerar alltid Enza att hon ska dricka vatten först, vilket är ok (i måttlig mån såklart) eftersom det är helt naturligt i en vargflock att störst går först. Ja ni fattar principen ;)
 
 
 
 
 
 

Frånvaro-orsak:

 
 
 
Och det tänker vi fortsätta med!
Detta tråkiga pissväder inbjuder verkligen till en heldag i soffan med massa mys och film. Men... med vovve i hushållet finns det inget dåligt väder, bara dåliga kläder ;) Så förmiddagen spenderade vi i skogen och sedan även på gräsmattan i Fillan. Lykke och Enza busade runt i spöregnet och sedan varvade dom ned i uterummet på samma filt och varsitt grisöra. Dom är för söta dom där två, kommer lite bilder imorn när jag orkat lägga in dom ;)
 
Robins moster och son var även här en sväng tidigare på fika. Alltid lika trevligt :)
Nej, nu är det hög tid att välja en film. Later friends♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Midsommar 2012

 
 
Heeeeeej på er!! Hade ni en fin Midsommar? Det hoppas jag♥ Vi hade iaf liiite tur med vädret. Ganska varmt ute, mulet förvisso på em (iaf här hos oss) men inget regn förrän sena kvällen! Och dagen bjöd på lite solglimtar under förmiddagen! Vi startade våran Midsommarafton 2012 med parkhäng. Packade kaffe, tidningar, fika, vattenskål osv i korgen och begav oss ut. Mysigt! Lykke skötte sig fint, nåja... ankorna i dammen var såklart väldigt intressanta men nyfikenheten la sig efter en stund och han vilade mest på gräset i skuggan intill oss och njöt utav livet :) Duktiga pojken!
 
Senare, runt 18-snåret dök våra goda vänner M&A upp och vi satt ute på terassen där vi smaskade på diverse läckerheter. Lykke hade en egen privatfest på sin filt och ett smarrigt märgben! ;) Jag åt som vanligt mest potatis, gräddfil och mängder dill... ;) Men det är ju sååå gott!! Hihihi! När jordgubbarna sen skulle intas kom det några droppar från himlavalvet och vi hoppade därför in i soffan istället. Där satt vi sedan till midnatt och pratade om allt mellan himmel och jord. En mycket trevlig Midsommar!! Tack för det, M och A :)
 
 
Idag har vi inte gjort många knop. Tagit det hawaii som en säger ;) Vi passade på att gå en prommis i den lilla sol som berikade våra liv vid 17. Nu är vi tillbaka till grått och mulen himmel... great! Hann även med en mindre handling i fm, fick äntligen pantat alla jäkla burkar och skit som blir liggandes. Hate it! Men aaaaldrig att jag skulle slänga sånt i soporna. Och för er som kanske tror att jag glömt bort våra missar nu med vargen i hemmet... nej nej, of course not! Vi fjäskar rejält här hemma för att dom inte ska känna sig undangömda. Eller vad säger ni om Shebas ångkokta kycklingfile och lax som vi köpte förut? Mmmm, smasken det! Hahaha!
 
 
Här kommer våran Midsommar i bilder:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagen före Midsommar

 
 
Hej fina ni♥ Torsdag och dagen innan Midsommar. Känns lite weird. Är vi DÄR redan? Sommaren har ju inte börjat... Igår berikades vi dock med en underbar dag! Soligt och vinden höll sig tämligen lugn. Jag och hjärtat avslutade med en trip till donkish och sedan låg vi en stund i koma innan det var dags för Lykkes sista kissepaus. Finns det någon härligare känsla att krypa ner i sängen när den är sådär kall och go från fönstret som står öppet? Ljuva sommarliv.
 
 
Love days like these
 
 
 
 

Sommarkänslan!

 
(tidsinställt inlägg)
Go'eftermiddag mina kära! Den här dagen har varit så himla välbehövlig. Och än är den inte slut. Hoppas kunna njuta utav kvällen senare tillsammans med hjärtat. Dagarna springer alltid iväg till annat nuförtiden och det känns aldrig som man hinner njuta av bara livet längre... Snart semester dock ;)
 
I förmiddags kom min fina vän Mia över på fika. Vi satt där ute i solen och smaskade på mina nybakta bullar (jo visst blev dom av allt, om än SENT igårkväll ;) Lykke låg och sov i skuggan och katterna valde att stanna inne där det faktiskt är svalt just nu. (Tro det eller ej, det är alltid varmt i våran lägenhet.) Life is good!♥
 
 
Äntligen lite sommar som lyser i ansiktet!
 
 
 
 

Kind of summer today


Soooooooool!! Jajjemänsan, fast det blåser. Såklart. Can't have everything in life... Så mycket piggare man blir av ett roligare väder! Fast sitter inne framför VD just nu ;) Tog en break efter min och Lykkes prommis förut, då vi mötte husse på hans lunchrast♥ Mys!

Har planer på att baka bullar snart. Men jag tycker alltid att det är så jobbigt eftersom jag inte har någon maskin till hjälp. Tar på krafterna att slå en bulldeg, det kan jag lova er. Men finns det något godare än nybakta bullar? Tror inte det!


Från förra sommaren:






Fate and Soul







Närkontakt Varg


Go'dag kära vänner! Det är ingen rolig start på den nya veckan. Midsommarveckan dessutom. Jag tycker vädret är helt förskräckligt och det påverkar mitt humör och levnadssätt mer än jag önskar, naturligtvis. Jag hatar allt det här gråa, tråkiga och blöta hela tiden. Fan, det är ju mitten av juni för guds skull!! Man undrar vart Sverige är på väg?



Dessutom har jag precis uppdaterat mej ytterligare vad gäller den tragiska dödsolyckan på Kolmården igår. Alltid lika tråkigt när sådant här händer. Men vad som än hänt (det är ju faktiskt inte fastställt vad som orsakat det hela) måste man komma ihåg att det är vilda djur. Och nog vill jag påstå att det är människans fel.

Kolmården har nu stoppat "Närkontakt Varg" och när man tänker efter är det kanske ett klokt beslut som borde tagit för länge sedan. Nu hade jag själv planer på att åka dit med sambon, varg ligger ju i vårt intresse numera ;) Och visst kan jag vara ledsen över att denna otroligt fina möjlighet inte finns längre framför oss... Men för djurens bästa, är nog detta helt korrekt.

Alla människor talar inte rätt språk för att umgås med dessa vargar. Det är helt klart. Under årens lopp har det skett några mindre små missöden vid dessa möten. En kvinna blev biten i armen och även en 15-årig flicka ska ha blivit biten så sent som i april. Läste denna artikel igårkväll på Aftonbladet. Det mest häpnadsväckande med denna artikel dock är att flickan tydligen var hundrädd och fick panik i hägnet. Jag skulle först och främst vilja påstå att föräldrarna måste vara helt befriade från hjärnceller. Hur i helvete kan man låta sin hundrädda dotter gå in till en vargflock? Vem som helst förstår väl att detta påverkar vargarna? Och för det andra, (utan att anklaga någon vill jag poängtera) kan man undra hur väl personalen läst av besökarna innan mötena? En sådan här aktivitet skall inte vara tillgänglig för alla. Man måste vara en mycket lugn och trygg människa.

Kolmården har nu anklagats för att inte längre se till djurens bästa utan enbart tjäna pengar. Detta vill jag egentligen inte kommentera då jag inte har en aning om hur personalen tänker. Vad jag läst mej till har besöken utökats från varannan helg till 5 dagar i veckan (?) (till och med flera ggr om dagen??), priset har höjts och åldersgränsen sänkts. Obs, detta har jag läst och vet inte säkert om det stämmer... men låt oss säga så. Att besöken utökats tycker jag är fel! Det måste väl stressa vargarna enormt att nya grupper av människor ständigt kommer in i hägnet? Vid mer sällan besök hinner flocken återhämta sig och personalen kan läsa av vargarna och utvärdera hur de påverkars av besöken. Priset argumenterar jag inte emot. Det ska inte vara billigt och "lätt" att haka på en sån här grej. Vill man tillräckligt så betalar man. Däremot sista punkten, åldern, tycker jag också är fel. Man borde vara minst 18 år, då barn inte alltid förstår allvaret i att detta är VARGAR och inte HUNDAR. Det är till exempel väldigt lätt hänt att ett barn som blir rädd börjar springa osv osv...

Nåja, nu blev detta inlägget väldigt långt men som ni ser har jag ett speciellt intresse i frågan. Skulle kunna debattera i evighet ;) Avslutningsvis vill jag bara säga att jag hoppas av hela mitt hjärta att vargflocken får leva kvar på Kolmården och att detta fruktansvärda varghat i Sverige aldrig någonsin får ta överhand!!









Nattliga gäster :)


Hihihi, kolla vilka gulliga kompisar vi stötte på häromkväll när vi hade sista kisse-pausen med Lykke :) Igelkottar ser man inte alltför ofta these days. Dom gruffade och nuffade ganska mycket mot varann så kanske var dom inte helt överrens. Men söta var dom.








You lovely weekend-feeling!



Gokväll darlings! Så kom den efterlängtade fredagen. Ja jag vet, jag brukar vara  bra på att blogga när det är fredag. Men idag hade jag och Lykke en välplanerad förmiddag och när hjärtat äntligen kom hem kastade vi oss ut på terassen och sög in solens strålar som sannerligen gav oss ny energi! Så sjukt välbehövligt!

Nu är tacosen i magen och naturgodiset framplockat. Vi ser på fotboll. Har en hyffsat nervös boyfriend brevid mej ;) Jag är väl inte jätte intresserad... Men håller älskis sällis of course. Dessutom vill jag faktiskt att Sverige ska vinna (jo det är sant) så helt hemsk är inte denna kvällen trots EM-hysterin ;)







2 pics only och lite update


Världens gulligaste vovve (ja kanske delad plats med Bumbi då♥)
Han växer så det knakar dock. Försökte få igång vågen förut men den funkar lika bra som alltid visade det sig. Förbannat. Nåja, imorgon har vi haft Lykke i 3 veckor redan! Jösses vad fort tiden går! Känns som det var igår vi satte oss i bilen tidigt på morgonen med mycket pirr i magen och började resan mot Årjäng.

För att inte tala om när vi var där första gången, i november förra året. Hade nog aldrig kunnat tro där och då att det skulle gå så fort tills vi fick våran egna lilla vargunge. Men oj vad han är efterlängtad :)

Allting går fortfarande väldigt bra. Han är en lugn och fin pojke. Dock har han som alla valpar/unghundar mycket energi och den börjar krypa fram ordentligt nu. Men då är det bara att ta ett djupt andetag, hantera situationen lugnt och få honom i balans igen.





Har precis vart ute med honom på en prommis, nu ska jag ut igen.The thing is, I'm going alone. Så nu tänkte jag lämna honom en längre stund ensam (ja vi pratar en halvtimma kanske max) och ber till gudarna om att det går bra. Förhoppningsvis sover han ;)

Just de ja, buren igår! Den blev riktigt bra! Fin! Och hyffsat stor ändå skulle jag vilja säga, med dom förutsättningarna vi hade of course. Visst, Lykke kommer säkert väga runt 70 kg när han är färdig, men han kommer ju ändå inte bli ett monster storleksmässigt ;) Så det ska nog gå bra. En hund ska ändå inte ha för mycket svängrum i bilen. Ju mindre yta, ju tryggare... sägs det iaf.





Mitt i veckan



Hej hörrni! Lite dåligt med inspo för tillfället. Ja, dagarna rullar ju på som vanligt och vädret är tamejtusan VÄRDELÖST! Men det blir bättring. Får vi tro...

Ska strax bege mej, hämta upp R på jobbet och sen sticker vi iväg för att hämta hundburen! :) Hoppas verkligen den är bra nu. Lykke är väldigt duktig i bilen, men kommer säkert ett bakslag idag på hemvägen eftersom han inte är van vid bur nu ;)









Flowers for the kitchen



Förra veckan slängde jag äntligen ut mina gamla vita julstjärnor som stått i köket, och bytte ut dom mot lite nytt sommarfräscht istället. På tiden, om ni frågar mej ;) Men faktum är att dom där stjärnorna varit oförskämt fina ett bra tag efter jul, så jag kunde liksom inte mä att slänga dom helt enkelt. (Snacka om att ha ett samvete, haha ;)

Nåja, hoppas dessa klarar sig nu. Kan vara lite knivigt att få blommande växter att hålla i sig. Iaf för mej...












I kärlekens tecken



Hade en underbar dag i lördags. Trots att den var annorlunda från tidigare år och ganska simpel i mångas ögon. Men ibland kan simpelt vara värt så mycket mer än fancy dinners på nån restaurang... Självklart hade vi velat besöka vårt Sparadis i Sthlm men med en liten valp i hemmet får vi helt enkelt skjuta på det ett tag framöver.

Här kommer lite bilder från dagen. En lycklig och nöjd tjej♥
Vi började kvällen med ett glas mousserande jordgubbsbubbel. Väldigt gott! Sen bestod menyn av 3-rätters, lagade av min kock såklart. Jag ville gärna hjälpa till men tror inte resultatet blivit lika bra då ;) Vilket vi var överrens om... hahah!



Förrätt:
Handskalade räkor med löjrom, avokado, creme fraiche och dill.

Varmrätt:
Helstekt rödspätta med färsk potatis, pepparrot, räkor och brynt smör.

Dessert:
Vit chokladmousse med amerikanska blåbär.


















Söndagsutflykt



Hej igen. Lykkes favoritsysselsättning har blivit att åka till Fillan och hälsa på Enza :) Dom kommer väldigt bra överrens. Igår tog vi en liten tur ut dit, passade på att träna lös i skogen. Vilket gick jätte bra som vanligt. Han viker knappt från vår sida nu, är väldigt uppmärksam och kommer fint på inkallning. Känns, som ni förstår, riktigt skönt och bra :) Våran lille kille♥ Lille förresten... haha, jösses vad han växt sen vi hämtade hem honom. Måste försöka väga honom i veckan. Redan 3 månader gammal.

Vi hade med oss lite chokladmousse från lördagen, som vi fikade på. Vovvarna fick däremd avsluta sitt bus på gräset och lära sig att det är lugna puckar inomhus (ja i uterummet också). Lykke la sig och stensov! Haha, han är skön. Antar att han redan känner sig om hemma i Fillan ;)










Monday Glory



Vill ni vara med i Hata-måndag-klubben? Det är gratis och vi träffas right here på bloggen varje måndag med start idag.

. . . . .

Dessutom är det regnigt och grått ute, som vanligt these days. Jag är sååå jäkla trött på det här vädret. VAD ÄR DETTA?! Vi behöver dom få soliga sommar-månaderna på året. Åååååh. Less är jag. That's all.

Det får vara nog så nu.
Vi hörs senare. (Kommer lite update från helgen).











9 juni ♥ Våran dag!










3 år som världens bästa par.
2 som förlovade.

Jag Ä L S K A R dej R! Forever and ever.










Friday, I'm inlove!


God morgon sweeties! Äntligen fredag! Lovely :) Sitter i soffan med kaffekopp, yoghurt och clementin. Tittar på RixMorronZoo. Lite mysigt samtidigt som Titti är sjukt störig... Ja jag vet inte.

Vädret var oförskämt fint när jag och vovven var ute tidigare. Underbart naturligtvis, men visst skulle det bli ganska dåligt idag? Får hoppas att det håller i sig helt enkelt.


Dagen innan helg


God eftermiddag mina raringar!
Sitter ute på terassen och väntar på att sambon ska komma hem... Lykke vägrar göra sina behov efter powernap'en så jag måste passa på han hela tiden så inte olyckan är framme inomhus. Ha för ute på terassen vill han såklart inte va själv ;)

Var ändå illa tvungen att förbereda maten förut. Jeez, har nog aldrig skalat potatis så fort i hela mitt liv tidigare :P Nu är steken i ugnen och så fort bara min andra hälft kliver in genom dörren så är allt under kontroll.

Vid fem-tiden kommer min peep Palmgren och hennes boyfriend över på fika :) Nu ska jag passa på att läsa lite om hur man vänjer valpisen vid kloklipp... Har hittills gjort det lätt för mej medans han sover ;)


Vinlycka


Äre nationaldan så äre!
Bannemej... ;)

Sitter ute på terassen och njuter utav solen. Det är vinden som är kall. Men vi ignorerar den en kväll som denna. Överraskade R med den där EM-Bibeln förut, och två kalla San Miguel. Så han är nöjd. Och vargen tuggar på sitt rykande färska märgben som jag inhandlade förut. Han är också nöjd.

Själv blev jag alltså serverad med ett glas vitt i handen. Så joo, jag är också nöjd ;) Jamen katterna då... Dom har naturligtvis också fått lite extra godis idag. Grattis till oss, Sverige. Vilken bra dag.


A picture of yourself










Lös i skogen!



Jag är sämst på att fota när det väl kommer till kritan ;) Haha! Men när vi vart i skogen med Lykke har jag helt enkelt bara fokuserat på honom.

Hur som helst, han är verkligen en helt fantastisk liten valp! Vi har bara haft honom lös två gånger hittills men det funkar skitbra! Han är väldigt uppmärksam på oss och springer han för långt fram eller kommer för långt bak så vänder han snabbt och springer till oss. Vilket han såklart får massor beröm för.

När man tränar sin valp att vara lös är det viktigt att ha is i magen. Det är bara att fortsätta gå och strunta i valpen även om dom kommer för långt bort. Valpen kommer med största sannorlikhet att välja sin ägare istället för att springa bort. Skulle man springa efter hela tiden eller ropa så lär sig valpen att det är ägaren som har koll på den istället för tvärtom. Nu vet Lykke att vi försvinner om han inte lär sig att vara i vår närhet. Vi vet dock fortfarande inte vad som händer om vi möter någon... det återstår att se ;)  
 








Bus med flickvännen :)



Häromdan var vi ute i Fillan och lät vovvarna busa igen!♥ Om det gick bra första gången så gick det verkligen super nu! Enza är verkligen världens duktigaste när det kommer till att hälsa på /leka med nya hundar. Hon fick ju väldigt gott betyg på Hundkursen jag och mamma gick :)

Lykke var inte lika feg denna gång heller, kände igen Enza såklart och ville busa med en gång! Kul att dom tycker om varann♥ Inte för att vi hade några tvivel om det ;) Hihi! Vi planerar en trip dit idag med faktiskt. Känns skönt att låta Lykke få springa av sig på gräset och slippa kopplet i stan hela tiden. Han mår absolut inte dåligt av att bo som vi gör men självklart längtar både jag och R till den dagen då vi kan ge honom en egen gräsmatta :)
















Plantering!



Hann att fota lite förutom medans solen tittade fram. Lovade ju bildbevis på planteringen. Såklart ser det inte mycket för världen ut nu, allting måste ju frodas och växa till sig innan det kommer till sin rätt :) Fick heller inte med allting på bild kom jag på nu, har två större krukor kvar att visa. Well, det tar vi en annan dag.

Jag valde att köra på rosa tema iår. Många olika nyanser av den underbara färgen!
Och äntligen hittade jag en bra hink att plantera pelargonen i!



















Utkast: Juni 5, 2012



Hej vänner! Jamen det var sommar förut igen. Iaf nån timma sådär. Man får helt enkelt vara glad för det lilla. Eller? Nu är det väldigt mulet och jag hörde åska i hörnen... så roligt da ;)

Jag ska strax börja maten här, som den lilla hemmafru jag är :P Och springa ner i tvättstugan. Igår när jag jag bokade tvätttiden började Lykke yla med en gång... idag sa han inte ett ljud. Får se hur reaktionen blir nu när jag sticker igen. Jag är ju max borta 1 minut så det är väldigt bra träning för honom. Måste börja med babysteps och sedan utöka dosen. I höst är tanken att han ska kunna vara ensam ca 3 timmar iaf själv, när vi jobbar. Jag hoppas verkligen att han och katterna ska kunna hålla varann sällis så allt går bra :)








With all of your ♥











Det mesta regnar bort...




Ny vecka. Måndag. En skitmåndag, som både jag och sambon var rörande överrens om imorses. Nu är den påväg att bli bättre. Dels för att regnet bytts ut mot lite sol. Eller ja, mer dis faktiskt. But still... och dels för att R snart slutar jobbet!♥ Vi ska åka till Floby igen och testa om buren passar innan dom färdigställer den. På vägen hem kommer vi förmodligen stanna till i Fillan och lös-träna Lykke lite igen i skogen. Om han har tur kan han få en puss av Enza också ;)

Jösses, sitter här och gäspar. Det är inte klokt vad dåligt väder gör för humöret och själen. Behöver sooooool!! Är lite skraj för hur den här sommaren ska bli. Man är ju måttligt trött på dom senaste, om man säger så. En jädra dålig start har iaf juni bjudit på. Nu kan det bara bli bättre! :)



I slutet på maj:









Flowers!


Från fina vänner!
Rosa och allt :) Älskar gerberor! Dessa förgyller nu bordet i vardagsrummet. Lovely!




Söndag!


Ja det är det. Fast vädret är skamligt! Fy farao juni, vad håller du på med?

Sitter i bilen just nu och väntar på R. Innan vi har fått vår bur till bilen vill vi ogärna lämna Lykke ensam nämligen. Men det går väldigt bra iofs. Han sover när vi åker och inget gnäll alls idag! Verkligen gott tecken! Funderar på att kanske smyga ut (ja det blir ju lätt) ändå eftersom han är såpass trött nu... ;) Hmm får se.

När vädret är som det är, får man försöka göra det bästa av situationen. Därför kan jag tänka mej att vi kommer lägga allt krut på ordet MYS här i eftermiddag <3

Slitna jag:


Sol, vind och plantering


Gokväll fina ni! Jag gjorde det! Tog mej i kragen och handlade nytt på Lidens. Sen planterades det hej vilt. Det blåste, det ska gudarna veta. Men planterade, det gjorde vi. Lykke och jag :) Det kommer bildbevis...

Ikväll har fina T&J varit här på besök. Vi bjöd på lite god mat och hade trevligt. (Ja det var ju kocken naturligtvis som fixa käket. Men jag gjorde faktiskt mojitos till fördrink ;) Det var mycket skoj att ses igen. Alldeles för längesen sist.

Dessutom har Lykke vart på äventyr idag. Vi gjorde en utflykt till skogen där han var lös. Men det kan vi imorn :)




TGIF and the sun!


Gokväll darlingos! Tänk att solen sprack fram tillslut denna annars så gråa och regniga fredag. Jag skojar inte när jag nästan grät imorses när jag och Lykke var ute i spöregn och kalla vindar. Jag ville prompt att han skulle kissa och han skulle absolut inte göra det i regnet. Tittade med sina ledsna ögon och ville gå in... Tänk om han kunde fatta att allt hänger på hans toalettvanor ;)

Jag och syrran hade en mysig fika och när sen den rara sambon kom hem tog jag bilen till diverse ställen för att uträtta ärenden. Vi har nu fredagsfikat och snart ska maten göras iordning. Ikväll blir det en efterlängtat köttbit med både rödvinssås och persiljesmör! Och givetvis stekt färsk potatis! Mums!


Har ni sett något så deprimerande? Herregud. Dags att plantera om skiten nu för bövelen! Imorn ska det ske!! ;)


Men, det är ju...






Känns verkligen tråkigt att juni ska börja såhär. Vädermässigt alltså. Efter alla skit-somrar vi haft det senaste sitter man som på nålar nu i tiderna. Jag önskar mej verkligen en underbar sommar iår!! Med mycket sol och massa värme! Det är tamejfan dags nu..! Nu har vi haft nog med regniga och gråa sommar-månader!





Fredagskänslan!



Godmorgon bloggers! Idag är det fredag!! Innebär en stundande helg! Lovely♥ Tyvärr är vädret helt of control idag. Och det innebär i sin tur att vi förmodligen måste spendera hela dagen inomhus.... hmm ;)

Kan ni fatta hur fort en vecka går? Inte jag. Känns helt sjukt att det är fredag idag igen, när vi förra veckan var och hämtade Lykke. Det har gått fasligt fort. Och väldigt bra :) På tal om lillen, han ligger och sover här i sovrummet just nu. Jag sitter i sängen. Var uppe med tuppen för att passa på att duscha medans sambon var hemma. Nu tänker jag dock ta vara på denna extratid i min gosiga säng.

Lite senare kommer min fina syster på besök.
Vi hörs hunnies!