Underbara vårkänslor!

Nääämeeen HEJ!

image28

Har du hittat hit? KUUUUUUUUUUL!!

Idag är det en underbar fredag med sol och värme! Jag har hunnit med mycket: jobbat, vart hos tandläkaren och suttit fast mitt tandsmycke, fredagsfikat här hemma (såklart), vart framme på stan och shoppat lite små grejs, städat iordning (lite lätt) på mitt rum och nyss planterade jag och mamma vårblommor!

Ikväll är det final i Let's Dance och jag hoppas på Tobbe & Annika!
Men båda paren är bra såklart och egentligen spelar det ingen roll vem som vinner...
Det kurrar förfärligt i min mage nu!! Men om cirkus en halvtimma ska vi äta kebab!! Mmmmmmums!!

Jag tror jag kommer hinna slänga ihop en blogg imorgon oxå men om detta inte skulle inträffa så kan jag säga redan nu vad som är planerat och ska ske... Det blir nämligen raj-raj i Skövde med syster!! Björn Rosenström ska spela på XL och innan vi beger oss downtown så ska vi supa oss jästa äpplen-fulla!! =) Hahahahahaha!

Jag har funderat på en sak... JAG VILL VÄLDIGT GÄRNA HA BESÖKSSTATISTIK PÅ MIN SIDA MEN HUR GÖR MAN??? SJUTTON OXÅ! HJÄLP MEJ!!

Hoppsan, Mikaela har visst ringt! Bäst jag slår henne en pling!
Lovelovelovelovelovelovelove <3

Halkkörning!

Hej Hopp Flipp Flopp!

Äntligen är halkkörningen avklarad!
Har gått och vart nervig för detta i ett par veckor men det var ju bus-enkelt! =)
Okej kanske inte fullt så enkelt, men det var inte alls så hemskt som jag föreställt mej. Tyckte dock inte att det var så himla kul som alla säger att det är, men den känslan kommer nog senare... När jag tänker på det nu i efterhand så var det nog ganska kul ändå. Äsch, jag vet inte!
Bara uppkörningen kvar nu då... Hihi!!

Imorgon ska jag jobba fast det är min lediga dag, fick nämligen slänga om lite i schemat denna veckan pga halkan... vill ju inte förlora alltför många timmar och dessutom måste jag ju ändå in till stan imorn för att sätta fast mitt nya tandsmycke! Jeeey! Den här gången blir det en liten stjärna i vitt guld.

Har inte så mycket mer att rapportera om idag. Blir sängen tidigt ikväll... jag är redan grusig i ögonen! Det har vart en lång dag med mycket spänningar som släpper nu. Ska sjunka ner i soffan med en kopp te och läsa lite skvaller och bara mysa. Ta hand om er!! Puss och Kram Hallon Banan

Premiär!

Hallå, hallå i det fina blå!

Jag har en mysig day off  idag =) Så vad ska jag hitta på med den?
Igårkväll hade jag massa sköna idéer... Sätta på en mysig film direkt när jag klivit upp ur sängen och äta frukost i soffan, ta ett fotbad, fixa naglarna, gå ut och gå, ringa alla "jobbiga" samtal... osv.
Nåja, jag åt en god frukost och mös i soffan (mös? myste?), men ingen film blev det.
Jag har inte fixat naglarna än och inte heller tagit hand om fossingarna (men klockan är ju bara 11.55 - relax!)
Jag tror jag hoppar promenaden idag eftersom jag är rädd om mina ömma vrister, vilket leder mej till telefonsamtalen: Jag har faktiskt betat av hela listan! Systemet, klipptid och Guldvingen...
Dom ringer upp mej runt tio över två, tydligen.

Idag blir det iaf PREMIÄR!
Jag ska strax släpa ut täcke och kudde på altanen och glassa i vårsolen! =)
Jag behöver lite energi inför morgondagen... Halkkörning!

Igår hittade jag äntligen en skål att ha mina flytande lyktor och näckroser i! Wohoo! En fyrkantig till och med! Och dessutom... and this is just getting better and better, så köpte jag den inne på Cervera, därifrån hade jag ju ett presentkort från i julas!

Önska mej lycka till imorgon så hörs vi när jag kommit hem!!

image27
  Pözz!
 Emelie

Fluffiga våffel-moln!

image26
 
Lördags-rapport:

Dagen började bra, fick som jag ville på jobbet och kunde därmed komma loss 1 hel timma tidigare än jag egentligen skulle! Det resulterade i mera tid hemma och för en gångs skull behövde jag inte stressa och jag kom inte sent till Nathalie *High Five*

När jag landat i Vara tog jag och Natta en promenad till ICA, det är ju givet! Vi går alltid dit innan partyt kan börja! Haha! Vi hamstrade choklad för fulla muggar - Mmmm Marabou!
Sen gick vi båda två loss på Bacardi Watermelon och hade trevligt =)

Vid elva, halv tolv tänkte vi traskade några meter bort till Kronans ingång och som vanligt skulle jag ta fram mina pengar och mitt leg... men till min stora förtvivlan så fanns det inga pengar och inget leg i väskan!! What?? NEEEJ!! Det visar sig att Emelie inte fungerar som hon ska om hon inte är stressad inför en utekväll - hur kan man glömma sånna viktiga saker? Kronan som alltid ska envisas med att kolla leg!

Pengarna var mitt minsta bekymmer, fick jag snällt låna av Nathalie! *Thank you girly-girl!*
Leg-issuet var dock inte så lätt att lösa så jag stegade fram till vakten och sa som det var...
Och vad ska jag säga? Är man Kronans Prinsessa så är man =)

Inne på Kronans sköna dansgolv var vi lite tokiga och bestämde oss för att testa charmfaktorn på bartenderna, (nej, jag kan inte hålla mej ifrån dom). Jag föste fram mina 26 spänn, blinkade med ögonfransarna och frågade vad jag fick för detta? Inte mycket, svarade han och ställde fram ett shotglas som han fyllde med något som kittlade gott i halsen =) Dessutom fick jag behålla mina 6 kronor så en shot för 20 spänn är väl inte så illa pinkat?

Hade en jätte roligt kväll sen med mycket dans, en ko-klapp och s(tr)andade stövlar! Jag blev (as usual) uppbjuden till dans uppe på scenen och där hade dom såklart dumpat ett lass med sand.. men det var kul!



Idag är det som du säkert vet VÅFFELDAGEN! Och det ska man tydligen fira med att äta just... våfflor!!
Så efter en god kasslergryta till middag strax ska jag och mamma ut och köra lite bil, köpa aftonbladet med Söndags-bilagan och gott bröd inför ikväll. Sen blir det till att grädda våfflor som avnjuts bäst med vaniljglass och jordgubbssylt! Gör som jag - Frossa ordentligt! Det är DU värd!

Puss och Kram hela da'n! 

Beach-Party 2 morrow!

Hejj Fina!

Imorgon är det dags för det berömda Beach-partyt på Kronan!! Ni minns väl vad den kvällen bjöd på för drygt ett år sedan?? SNYGGO bakom bardisken! Blev helt förtrollad... Men det är lääääängesen nu! Hahahahaha! =) Och honom har jag glömt *Kling*
Mitt vanliga problem kvarstår dock - vad ska jag ha på mej? Och vad ska jag hitta på med håret mitt?
Måste styra upp det här idag eftersom jag jobbar imorn och kommer ha panik-bråttom när jag kommer hem!
Bing bång, flaggstång på det... jag hatar att jobba lördagar!! Men förnuftig som jag är så har jag tagit ledigt på söndag och kan därmed tömma flaskorna med gott samvete imorgon kväll =)


På torsdag nästa vecka är det dags för halkkörning!
Alla säger att det är skit kul och det går säkert fint, men helst skulle jag hoppa över det... *Nervös*
Vet ju att jag inte kommer ifrån det på någotvis och dessutom är det ju en jätte bra övning ifall det skulle inträffa något på riktigt. (God forbid!!)

Det blir ingen blogg imorn men kika gärna in igen på söndag,
så ska vi se om jag inte kan få till en Kronan-rapport =)

Rosa Hjärta!



*Wyclef Jean ft. Claudette Or - Dance Like This, Dirty Dancing 2 Havana Nights Soundtrack*
(Mycket bättre än Shakira's version!)



Svensk Sommar

image25

21.02... Jag blev klar med filmen igår 21.02.

Idag när jag var ute på min otroligt sköna promenad slog det mej att jag verkligen älskar den svenska sommaren! Om det hade varit den 20 juli idag (juni är lite tidigt va?) istället för den 20 mars så hade det varit en sån där perfekt dag för en tur på sjön! Strålande sol och klarblå himmel och dessutom nästan vindstilla. Bättre än så blir det knappast inte. Men nu är det den 20 mars idag och jag får nöja mej med vår, inte fy skam det inte!

Sånna här sköna dagar får man massor av skönt sommar-pirr i magen och massor av minnen ploppar upp hela tiden. Jag vill kasta mej på gräsmattan och känna det mjuka gräset smeka mina fötter. Känna hur solen förgyller min hud och höra hur fåglarnas kvitter långsamt försvinner bort när jag slumrar till för en stund. Aaaah, svensk sommar - och det här ska jag lämna när det är som bäst?! Jag får hemlängtan redan nu från Mallorca =) Fast vädret där nere får man nog inte lov att klaga på... jag hoppas på 2 fina och kalasroliga veckor och sen får vi se vart framtiden tar mej!

Jag funderar på att cykla in till jobbet idag... det gick ju inte fin-fint sist men det är en ny dag och väderförhållandena är definitivt annorlunda! Tänker dock inte cykla hem oxå... någon måtta får det vara, så här i början!

Nu ska jag titta igenom posten vi fick, en ny katalog från H&M bland annat *yeehaa* och äta lite fruktsallad. Vi hörs säkert imorn igen om du är villig och kan! Ta det vackert!

Kramelikram!!

A Beautiful Day Off

Hej Allihopa!

Idag ska jag träffa Therese och Frida över en fika och tjattra lite.
Frida ska nu i veckan (tror jag) åka till Chicago med sin klass och vi måste
förstås träffas innan dess! Jag är riktigt avis på henne som får åka till USA...
Det vill ju jag med göra!! Men det kommer, du vet ju vad dom säger: Plötsligt händer det!

På tal om USA, jag håller på och kollar på Sideways.
Den är ganska lång och inte jätte rolig så jag delar upp tittandet i omgångar
under dagen. Började direkt efter frukosten, tog en liten paus,
var ute och promenixade en stund och tittade lite till nu när jag kom in.
Borde ha gjort halva filmen nu... Ska försöka hinna färdigt sen medans jag
äter lite mat. Idag blir det stekt citronpepprad kycklingfilé med klyftpotatis och bearnaie sås till.
Måste i alla fall hinna färdig med filmen innan jag åker in till stan
och möter upp tjejerna.

Du kanske undrar varför jag fortsätter kolla om den nu inte är så värst
intressant? Jo förstår du, den är rätt mysig på något sjukt sätt. Jag diggar ju roadmovies
och så vill jag se hur det går för dessa två stackars män...

Later!

Det måste vara årets första...

FJÄRIL!! Söta, söta fjäril!
Var ute och gick en promenix förut i den über-härliga solen och fick syn på en fjäril som fladdrade förbi.
Har dom redan vaknat till liv, var min tanke. Hoppas våren är kommen på riktigt så att det lilla livet klarar sig.

Ibland är det verkligen jätte skönt att gå ut och gå... ibland är det mindre kul men ändå väldigt skönt när man
väl gjort det. Jag har jobbat idag från 6.00 - 14.00 och sånna här fina dagar vill alla människor gå ut och ta en fika.
Självklart hos oss också. Det är så mycket surr och stress så man är helt slut när man kommer hem.
Men efter en promenad och lite schysst käk i magen är jag nu piggare. Ser dock fram emot en lugn hemmakväll och bara få ta det hawaii. Hade vart najs och hula hula't tillsammans med syrran (hon är ändå själv hemma och är lite... lite... hon är lite rådjur) men eftersom vi båda två är lata så orkar ingen av oss komma till den andre ikväll =) Syskonkärlek på hög nivå det!


Som ni kanske ser så arbetar jag på designen lite här. Det tar sin lilla tid men snart blir jag förhoppningsvis nöjd. Förhoppningsvis alltså... Jag älskar att sitta och pyssla med sånt. Men så vill jag ju oxå utbilda mej till inredningsdesigner eller hålla på med reklam typ.

Nepp, tiden går. Tick... Tack... Min nagel sårades lite grann på jobbet idag, var på väg mot toaletten förut för att reda upp situationen men fick soppa-torsk på vägen och hamnade här istället. Så det får jag lov att ta tag i nu istället. Snart ska vi ju äta goda revben här med brieost! Mmmmm!!

Nu lämnar jag er här med en touch av sommarpirr i kroppen. Dessa bilder tog jag när vi var påväg till "Beach-festen" nere vid hamnen (var'e båtgår'n?) Längtar efter mer sånna tillfällen! =) 

image18 image19 image20  image21 image22 image23

Puss och Big Hug!


Ps: Mikaela - kom bara på det här nu out of the blue...
"Bräk ihop kakintaget och langa fram en kyss!"


Sooooooool!

*Tjeniz!*

image19

Det fina vårvädret håller i sig och jag är på strålande humör!
Jag jobbade över 1,5 timma idag och ska jobba 6 timmar extra imorn,
men inget kan förstöra min härliga känsla i kroppen!
Och dessutom kan jag ju ta ledigt en annan dag nu eftersom jag jobbat extra
så mycket nu det sista =) Har redan planerat in ett lämpligt tillfälle! *Fniss*

Träning idag igen. Önskar jag hade mer tid över på fritiden så
att jag kunde lägga in ett eller två extra pass i veckan men med mitt
arbete så förstår du säkert att det blir svårt... Ska iaf börja med Step sen när jag
fått mitt körkort och lättare kan ta mej in till stan på mina TRE LEDIGA
måndagar!! Synd att dom inte börjat med Aerobics här i Lidköping än...

Kanal 5 kastar om sina program hur som helst nuförtiden - det funkar inte för mej egentligen,
men det är väl bara att gilla läget. Så ikväll är det Grey's Anatomy istället för What About Brian!
Och på söndagar har OC tagit över One Tree Hill's tron...

Nu ska jag gå och göra lite nytta och dessutom ha maten klar innan mor o far dyker upp.
Ha de gött och njuuuuuut av solen ordentligt! Samla energi!!
Man måste ta vara på dom små sakerna i vardagen... annars blir livet tråkigt och alltför kort!


 

Pussen <3


Mums-Mums Zelmerlöw

Heeeeeeej På Deeeeej!

image13

Jag hejjade verkligen på Måns igår men självklart blev det The Ark som får åka till Finland. Kan en monsterliga vinna så borde ju en hönsgård oxå gå hem i Europa... dom är ju inte dåliga men jag hade hellre sett lilla Måns som vinnare!

Skrattade verkligen när Luuk kallade Måns för Mums-Mums Zelmerlöw... så kul! Och dessutom är Mums Fridas smeknamn på mej =) *Very Cute* Hon ska förresten sjunga ikväll och jag och Tess ska träffas för att njuta av hennes underbara röst! När hon blir en stor stjärna så kommer jag stå där stolt vid scenen och säga att det är min bästis det... Självklart med Lea och Räva i högsta hugg! (Våra själsfränder, som vi köpte på torget en kall vinterdag för typ 15 spänn men inte skulle sälja för 1 miljon... hmm, jag hoppas att jag aldrig kommer i den situationen! Haha!!)

Har vart ute med mamma och kört lite bil på förmiddagen... behöver finslipa en del saker.
Ska strax gå en skön promenix. Sen blir det fika och mera recept-skrivande - vem kunde ana att jag samlat på mej så mycket under bara några månader? och så mammas alla goda maträtter, allt måste med!!

Hej Hopp Blomknopp!

image14

Glad Igelkott

Fri som en fjäril   Hej och välkommen till en gladare Emelie än förra gången!

Idag har jag fått vara ledig på min lediga dag.. det känns skönt! Vi tar ett hurra på det, 1...2...3 - HURRA!!
Låg och drog mej i sängen en bra stund innan jag traskade upp och kurade ihop mej i soffan. Där satt jag och käkade frukost medan jag kikade på What about Brian och läste NLT.

Fredagsfika som vanligt när mamma kom hem och efter det en promenix i tråkigt väder á la mars-månad.
Har unnat mej ett skönt fotbad oxå och det gjorde fossingarna glada.

Imorn är det dags för grand finale i Melodifestivalen! Jag hejjar på Måns!!
Tyckte först inte om låten men nu mår jag som en prinsessa varje gång den smeker mina öron =) Just nu faktiskt!
Tror dock att det finns en chans att The Ark tar hem det pga av att dom just är The Ark... trist med sånna självgoda typer! Låten är inte alls lika bra som Cara Mia är heller, så det så!
Sanna Nielsen är inte heller dum men jag röstar inte på den i finalen...

Ha det gott din igelkott!
Pözz Emelie

Förbannade Piss!

Det här blir ingen trevlig blogg...

Anledningen till detta är att jag, milt uttryckt, är förbannad på mitt fuck-jobb!! Usch vilket ställe!
Jobbade extra i måndags på min lediga dag (10,5 timma!) Bestämde efter det med Stina att hon skulle ta mitt eftermiddagspass på onsdag (alltså idag) så att jag ändå fick min lediga dag... Då händer det som jag borde förutsett - min chef ringer och väcker mej och säger att jag måste ge mej iväg och jobba för att Stina behövs i bageriet. (Ett nej tack till jobb existerar inte, även fast jag sa att jag var småfebrig) Så nu har jag jobbat idag fast att jag är helt slut i kroppen! Inte ett jävla tack har jag fått för alla gånger jag ställt upp!! Visst blir man helt fantastiskt motiverad till att jobba på ett sånt ställe??!

Imorn tänker jag jobba mina 11 timmar men på fredag stänger jag av telefonen och sover ut!!!! Så det så!


Lördag!

Hello!

Idag är det lördag!!
Jag och syrran hade en mycket trevlig kväll igår. Alltid så kul att träffa henne!
Vi var som sagt på Mangos och käkade. Det var så gott!!
Som en parantes kan jag nämna att det jobbar en snygg bartender där... ifall du ville veta? =)
Jag vet inte vad det är som gör att jag dras till bartenders men det lär jag väl få veta i sommar då jag blir en själv!!

Innan jag begav mej hemåt idag så gick vi naturligtvis på stan. Shopping-galen som jag är... Var inne på en av mina favoritbutiker - Lagerhaus!!  Det är alldeles underbart att gå där inne och strosa! =)
Finns så mycket man vill köpa till den framtida lägenheten...

Ikväll ska jag bara slöa hemma i soffan och titta på Melodifestivalen.
Ska snart åka in till stan en sväng och mata farmors katt. Handla lite gott att äta och ska oxå, när vi ändå ska in på Hjertbergs, kika efter en receptbok så att jag kan få lite ordning på alla smaskiga recept jag sparat!
Vem vet, kanske dyker den mysteriska ost-killen upp för en gångs skull?!...

See ya. Wouldn't wanna be ya!

Mys-Pys

Hej Ni!


LEDIG idag!!! Ett av livets goda ting är när man vaknar vid 6-7 tiden och inser att man lugnt kan vända på sig och sussa gott igen =) I'm lovi'n it!

Ikväll ska jag åka över till Skövde och träffa min ultra goá syrra. Jag, hon och hennes pojke Erik ska till Mangos och äta. Där vågar jag nog påstå att dom serverar världens godaste Tagliatelle med kyckling och ostsås!!! Mmmmmmm!! So Delicious!
Senare under kvällen blir det mys-pys och girls night in... Jag och syrran ska kolla på film och bara tjöta så som tjejer kan göra! =) Längtar!

Men innan avresa har jag lite stuff att göra, som att sätta på en ny låt till exempel... varför sitter jag här utan musik? Jag letar runt bland mina gamla mp3 på datorn and it's amazing what you can find! Hahahaha!
Nu hittade Sheryl Crow's "If it makes you happy" ...

Strax dags för fredags-fika, sen ska jag ta en promenad. Måste duscha, måla naglarna (med mitt nya fina nagellack) och kanske åka in till stan.

Hoppas du oxå får en fin fredag!! Puss och Kram Hela Da'n