Newfoundland i fokus



Stor, tung och sund
– Newfoundlandshund




BAKGRUND/ÄNDAMÅL

Newfoundlandshunden sägs härstamma från infödda hundar och en stor svart björnhund som kom med vikingarna till ön Newfoundland någon gång efter 1100-talet. Sedermera kom europeiska fiskare till ön och med en mängd olika hundraser. Dessa hundar blev en del i skapandet av newfoundlandshunden där dock de ursprungliga karaktärsdragen bibehölls. När kolonisationen av öarna började år 1610 var newfoundlandshundens utseende redan etablerat liksom dess karakteristiska arbetssätt.

Det var dess egenskaper som gjorde att rasen kunde motstå det extremt stränga klimatet, där hundarna arbetade ömsom som draghundar för tunga laster och ömsom som livräddare i det hårda vattnet runt ön.


HELHETSINTRYCK

Newfoundlandshunden skall vara massiv med kraftfull kropp, väl musklad med väl koordinerade rörelser. Kroppen skall vara kompakt. Uttrycket förmedlar mildhet och godmodighet.. Rasen skall visa värdighet, glädje och kreativitet och är känd för sin gedigna vänlighet och fridsamhet.



+ Stor, snäll nallebjörn!
-  Höftledsdysplasi (HD), Armbågsledsartros AD, Hudproblem





information hämtad från:
http://snk.info


Finns många hundraser som ligger mej varmt om hjärtat.
Vi har redan bestämt oss, men man kan ju ändå drömma lite om alla andra godingar som finns där ute♥ Både jag och R vill ha en stor hund och Newfoundland verkar vara en riktigt go nallebjörn som alltid finns där i vått och torrt. En vän för livet. Dessutom är dom ju så otroligt fina!!








Do your thing:
Postat av: tina

världens finaste hund. verkligen är go vän. som en underbar liten gossig björn :)

2012-01-12 @ 06:18:19

Vänlig fyll i:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress (valfritt):

Blogg:

Kommentar:

Trackback
bloglovin